– Her er det optimale treningsforhold.

Det sier trener Arve Hatløy i Dimna IL på vegne av trenere og ikke minst 35 friidrettsungdommer fra Sunnmøre som befinner seg i Spania.

Kun søndag var det litt overskyet, ellers har det vært sol og gunstig temperatur for gjengen av ungdommer, der de aller fleste skal delta under ungdoms-NM som går i Bærum, første helga i mars.

To og tre økter

– Samlinga varer i alt i ti dager, og de fleste kjører to økter per dag. Mangekampsutøverne har ei ofte ekstra økt i tillegg, forklarer Hatløy.

Det er sjølsagt med tanke på utendørssesongen at ei slik samling er gunstig, men også finpuss foran ungdoms-NM innendørs i neste uke.

Der stiller det rekordmange fra lokale klubber.

– Ja, det blir en stor tropp av sunnmøringer i dette norgesmesterskapet. Bare vi i Dimna IL melder på 25 utøvere. Det er ny rekord for vår del til et slikt mesterskap, sier Arve Hatløy.

Sigrid Kleive fra Ålesund FIK og Johanne Rise Kvalen, Dimna, tok dobbeltseier i lengde under siste års NM utendørs. De rapporteres i god form allerede, og blir toppkandidater både i høyde og lengde.

Sprintkomet debuterer

Den nye sprintkometen fra Dimna IL, 15-årige Jonas André Ose, er debutant i ungdomsmesterskapet. Han vil være en klar gullkandidat på 60 meter. Under senior-NM i Ulsteinhallen var Ose helt nede på 7,18 sekunder på denne sprintøvelsen. Ose er også god på 200 meter og habil i lengdesprang.

Ellers gleder Arve Hatløy seg over at Toralv Opsal er tilbake i trening. Opsal ble operert for lyskebrokk for fire uker siden.

– Toralv trener allerede en god del, og skal være tilbake i full trening om to uker, sier trener Hatløy. Opsal stiller under ungdoms-NM, men nøyer seg trolig med kulestøt siden han ikke er fullt ut restituert.

Les fleire saker om lokal idrett på Nordvestlandet.