– Det var stor variasjon i prestasjonene våre, men vi hadde vunnet vår avdeling i 1. divisjon før helgens kamper. Derfor benyttet vi sjansen til å la de yngste få mye spilletid. For kommende helg er det NM-sluttspill for U19-årslag i Molde, forklarer Mette Gjerde.

Hun er trener for Blindheims 1. divisjonslag som har vært klart beste i avdeling 1 denne sesongen. Blindheim topper slutt-tabellen med 30 poeng på 12 kamper. Sandnes ble toer med 24 poeng og Bergenstudentene (BSI) ble nr. 3 med 22 poeng.

Les flere saker om lokal idrett på Nordvestlandet.

BSI var motstander lørdag.

– Det ble en merkelig kamp der prestasjonene svingte veldig undervegs. Vi tapte klart de to første settene, men vant så enkelt de to neste. Før vi ble servet i senk i 5. sett som vi tapte 2-15! Slo en lettere sjokkert Mette Gjerde fast.

I søndagens kamp mot nestjumbo Gneist ble det derimot seier; 3–2 i sett.

– I denne kampen åpnet vi fryktelig dårlig. Vi var usikre i mottak og det forplantet seg. Heldigvis tok vi oss sammen og vant de tre siste settene, oppsummerte Mette Gjerde fra sesongens aller siste seriekamp.

Hun ga honnør til Marie Hanken og Henriette Garnes for godt blokkspill i helga. Nå venter U19-NM i Molde til helga.

– Der har vi et godt lag med fire av spillerne som var med under kampene i Bergen. Men vi er ikke favoritter. Sandnes er veldig gode, det er også Tromsø, sier Mette Gjerde.

Under NM i Molde stiller også Blindheim med et guttelag. Volda og arrangørklubben Molde VK skal også delta med lag i dette NM-sluttspillet.

For Blindheims 1. divisjonsdamer gjenstår ei rankingturnering i Askim i april.

– Det blir spennende å se hvor vi havner på tabellen for alle 1. divisjonslag, sier Mette Gjerde.