Av de rundt 1.000 deltakerne under nordisk mesterskap for Brazilian jiu-jitsu i Stockholm lørdag kunne en duo fra Vestnes innkassere hver sin gullmedalje.

Jonas Furland Misund vant like godt to klasser.

Han gikk til topps i åpen klasse søndag og klasse minus 94 kg for de med blått belte lørdag. Samme valør på medaljen også for Cato Sivertsen i pluss 100 kg, også han med blått belte.

Les flere saker om lokal idrett på Nordvestlandet.

– Det ble konkurrert i forskjellige beltefarger og vektklasser. I min klasse lørdag stilte åtte utøvere og jeg gikk jeg tre kamper og vant alle. I finalen slo jeg en svenske, sier Jonas Furland Misund.

26-åringen har drevet med sin kampsport i drøye tre år og kan melde om en idrett som er i stor utvikling hva bredde angår.

Cato Sivertsen hadde tre motstandere i sin vektklasse og slo også en svensk motstander i finalen. Han har drevet med Brazilian jiu-jitsu kun i halvannet år og har hatt stor framgang.

Begge de to guttene fra Vestnes representerer en klubb i Ålesund som er den eneste aktive her i fylket, ifølge Furland Misund.

– Vi har trent fire til fem økter i uka foran nordisk, i en idrett som kan ligne på bryting. Men der vi har lov til å foreta kvelning, forklarer gullvinnerJonas Furland Misund.