Det ble årets kretsmesterskap i storslalåm arrangert i regi av Spjelkavik IL.

Arrangørklubben fikk med tre medaljer, men ingen kretsmestere. Ørsta og Stranda forsynte seg mest av gullfatet med tre KM-vinnere hver. Mens Stordal og Rauma også kunne notere seg for hvert sitt KM-gull.

– Forholdene var bra sjøl om det er ikke er veldig mye snø. Vi måtte salte i bakken og er veldig takknemlig for at de på Fjellsetra legger forholdene til rette for oss når det er renn. Vi la beslag på mye av traseene som var åpne, sier en takknemlig rennleder Gunnar Grimsson i Spjelkavik IL.

I motsetning til kretsmesterskapet i slalåm nylig, der deltakelsen i KM-klassene var veldig tynn, deltok hele 61 gutter og jenter i klassene fra 11 år og eldre søndag.

– Totalt med de aller yngste mener jeg det var rundt 100 deltakere, sier rennlederen fornøyd.

Les flere saker om lokal idrett på Nordvestlandet.

Vant med nesten ti sekunder

Stranda tok altså tre gullmedaljer. Fride Kaldhussæter vant en spennende klasse 11–12 år med 1.41,01. Hun var 25/100 foran Arianne Rebbestad, Ørsta, over to omganger. Rebbestad noterte altså 1.41,26.

Stranda-gull også i G11-12 år der Jonas Hole Hagen kjørte kanonbra. Han fikk tida 1.38,04 og vant med nesten ti sekunder – utklassing i alpint!

Josefine Mork i J15-16 år tok Stranda ILs sitt tredje gull med 1.36,62 over to omganger.

Bendik Åmbakks sluttid blant guttene ble 1.34,71 og han vant med drøye fire sekunder.

Fien Van Zwieten viste to sterke omganger på Fjellsætra og vant på 1.33,43. Stordalsløperen var 2,52 sekunder foran Victoria Røst, Spjelkavik IL.