Dette sier Stig Aambø, daglig leder i Møre og Romsdal Skikrets om det største lokale framtidshåpet i langrenn; Martine Lorgen Øvrebust.

Hun forlater juniorlandslaget etter denne vinteren, og rykker nå opp på seniornivå.

Rekrutterer stadig til landslagene

Nå er Martine på veg tilbake for fullt og Stig Aambø håper igjen at skikretsen kan få med en løper på Team Veidekke Midt-Norge.

– Vi har fem slike lag i Norge, de styrer sin egen økonomi, men er eid av skikretsene. Vårt regionslag er i så måte eid av Sør-Trøndelag, Nord-Trøndelag og Møre og Romsdal Skikrets, forteller Aambø videre.

Går fortsatt for Stordal IL

De øvrige regionslagene er Team Nord-Norge, Team Vest, Team Oslofjord og Team Innlandet.

Martine Lorgen Øvrebust vil fortsette å gå for Stordal IL. Og sjøl om hun bor, trener og studerer i Lillehammer får hun innpass på laget for Midt-Norge siden klubbtilhørigheten skal veies tyngst.

– Målet for Martine er sjølsagt å kunne jobbe seg opp på ett av skiforbundets landslag etter hvert, men det kan sjølsagt ta noen år, sier pappa Pål Bjørn Øvrebust. Han er kretslagstrener for Møre og Romsdal og fortsetter trolig i den jobben.

Han har med seg Jan Erik Westerås på kretslaget. Duoen jobber også sammen på Stranda Skigymnas.

Norgescupfinalen gjenstår

Norgescupfinalen på Gålå gjenstår for de beste juniorene. Martine Lorgen Øvrebust er nr. 2 med 346 poeng i K19/20 år, bak Marte Mæhlum Johansen, Østre Toten, med 540 poeng. I menn 19/20 år leder nordfjordingen Jon Rolf Skamo Hope, Hyen IL, med 426 poeng foran Thomas Helland Larsen, Fossum, med 415 poeng.

Les flere saker om lokal idrett på Nordvestlandet.