23-åringen fikk den nedslående beskjeden om at korsbåndet er røket onsdag.

– Det er selvfølgelig ganske surt å få den beskjeden rett før seriestarten. Å få vite at resten av sesongen ryker er en kjedelig beskjed å få, sier Tomren.

Det var i en treningskamp mot Molde 2 fredag kveld at det smalt for Tomren.

– Jeg strakk ut en fot og forsøkte å vinne ballen, men så endte det med en vridning. Umiddelbart skjønte jeg ikke at det var så alvorlig, for det gjorde ikke drepende vondt. Samtidig har jeg aldri hatt mer enn en lårhøne tidligere, så jeg visste vel ikke helt hvordan det skulle kjennes ut, sier Tomren.

Nærmere undersøkelser viste at korsbåndet var avrevet. Opptreningsperioden kan variere, men at hele 2017-sesongen ryker for Brattvåg-kapteinen er det ingen tvil om.

Allerede nå er Tomren klar på at korsbåndsskaden ikke skal få ødelegge hans fotballambisjoner.

– Langt derifra. Nå gjelder det bare å få gjort unna operasjonen, så skal opptreningen begynne. Det blir en lang opptrening, men det handler bare om vilje og psyke. Det skal ikke bli noe problem, sier han.

På spillerjakt

For Brattvågs opprykksambisjoner er det selvsagt et stort tap å miste Tomren den kommende sesongen. Han har vært en av klubbens viktigste spillere de siste årene.

– Simon er helt klart et stort tap for oss, sier sportssjef Per Gidlund.

Ekstra ille for Brattvåg blir skaden siden stallen antallsmessig er ganske tynn.

I utgangspunktet var Brattvågs handlerunde foran sesongen ferdig. Det har endret seg nå.

– Først og fremst betyr dette at spillerne som allerede er i klubben må vise seg fram og gjøre krav på plassen til Simon. Nummer to er at vi helt siden vi skjønte at dette kunne være alvorlig, har tittet etter hva som er ledig på markedet. Vi ønsker å sjekke opp hva som er mulig å få inn før vinduet stenger, sier Per Gidlund.

– Tror du at dere får inn en erstatter til Tomren?

– Det jobbes fortsatt for fullt med det. Jeg er forsiktig positiv til at vi kan få det til, sier Per Gidlund.