Det som i utgangspunktet burde være den jevneste kampen ble spilt på Skarbøvik stadion der vertene tok imot divisjonskollega Rollon.

Her sjokkåpnet Skarbøvik og tok ledelsen allerede etter ett minutt ved Kenneth Kjevik. Rollon ristet umiddelbart av seg sjokket ganske kjapt. Etter åtte minutter satte Sander Jacobsen inn 1-1 og etter 21 minutter var oppgjøret snudd ved Daniel Gjerde.

Rollon var det klart beste laget i dette oppgjøret, og like før pause satte Gjerde inn sitt andre mål slik at det sto 3-1 til pause.

Andreomgang ble langt på veg en transportetappe for Rollon som til slutt tok seg fortjent videre til andre kvalifseringsrunde i cupen.

Oppskriftsmessig for Herd og Spjelkavik

På Godøya hadde nok hjemmelaget håpet på et cupeventyr, men 4. divisjonslaget visste nok at Herd fra ett nivå over ville bli en hard nøtt.

Allerede etter seks minutter satte Herds nysignering Adrian Blindheim inn 1-0. Herd styrte det meste spillet inn mot pause, men 1-0 sto seg til sidebyttet.

I andre omgang hadde Godøy fått blod på tann. Ti minutter ut i oppgjøret utnyttet storscorer Trond Brynestad svakt forsvarsspill og satte inn 1-1.

Herd fryktet nok en flau exit der og da, men bare fire minutter senere tok kaptein Andreas Rekdal ansvar og satte inn 2-1.

Ytterligere ti minutter senere avgjorde Herd langt på veg kampen da et langskudd fra Patrik Dønheim Hjelmseth snek seg inn. Dermed kunne Herd kontrollere inn til seier.

Enda mer komfortabelt fikk Spjelkavik det borte mot Tomrefjord. Her var det aldri noen tvil. Knut Idar Dalhus satte inn 1-0 etter 13 minutter og Mathias Eikenes sørget for 2-0 like før pause. Ett mål hver av Markus Kampenes og Benjamin Sunde sørget for at det endte 4-0.

Sterkt av Volda

Det siste oppgjøret med lokale lag var kampen mellom Stryn og Volda.

Her var det til slutt Volda som trakk det lengste strået. Midtbanespiller Tommy Malins sendte gjestene i føringen etter 25 minutter. To minutter før pause sørget Kenneth Hole for at gjestene ledet 2-0.

Cupavansementet virket å være trygt til langt ut i andreomgang. Like før slutt fikk imidlertid Stryn en straffe som ble satt i mål til 2-1.

Tida rant imidlertid ut for Stryn etter dette og Volda kunne juble over å ha tatt seg et steg nærmere Ullevaal.

I forrige uke tok Bergsøy seg videre til andre kvalifiseringsrunde på bekostning av Langevåg. Ytterligere en kvalifiseringsrunde skal spilles før storlagene kommer inn i den første offisielle runden av cupen.