Sier en alltid målbevisst og ambisjonsrik Martin Helseth fra Ålesund.

22-åringen har tatt steget fra rekruttlandslaget til elitelandslaget, og er for tida i Portugal på treningsleir med de beste av de beste innen norsk roing.

Der superveteranen Olaf Tufte, med fire OL-medaljer på CV-en (to gull, ei sølv og ei bronse), er det største stjernen.

2. plass bak Tufte

– Olaf er fortsatt veldig sprek. Han vant en regatta vi deltok i her i Portugal lørdag. 35 roere fra forskjellige nasjoner var med.

Olaf tok seieren, mens jeg var veldig fornøyd med 2.-plassen. Det ble 15 sekunder opp til Tufte etter at vi rodde seks kilometer, tidvis i kraftig motvind. Vinnertida lå på drøye 20 minutter, sier Martin Helseth.

Unggutten var veldig nær å kvalifisere til Rio-OL i fjor, men ble så vidt slått av Nils Jakob Hoff som stilte i singelsculler under lekene i Brasil. Der Tufte og Kjetil Borch tok bronse i dobbeltsculler.

Nettopp Borch og Tufte sitter i en dobbeltfirer som har gått veldig bra under treningsleiren i Portugal.

De to øvrige i båten er Helseth og Oscar Helvig. De to sistnevnte tok i 2015 sølv i dobbeltsculler under U23-VM, en prestasjon Helseth gjentok i fjor.

Da satt han i båten med Erik Solbakken.

– Vi har blitt fulgt tett av en russer her i Portugal Han er ekspert på biomekanikk og ser hvilke roere som passer best sammen og skaper mest fart. Jeg håper sjølsagt å komme med i denne dobbeltfireren, som det kan bli satset mest på i år, sier Martin Helseth.

EM i Tsjekkia i mai innleder sesongen internasjonalt. VM blir det store målet, et mesterskap som går i Florida (USA) i september.

Dit håper Martin Helseth han får selskap av søster Thea (20), som også er på samme treningsleiren i Portugal. Hun er på utviklingslandslaget.

– Det ser bra ut for oss begge så langt i oppkjøringa, sier Martin på vegne av seg sjøl og Thea.