To nordfjordinger var best på maratondistansen over drøye 42 km under den 25. utgaven av Ålesund Maraton lørdag.

Men favoritten Helge Hafsås, Olden, måtte denne gangen ta til takke med 2. plass med tida 3.1019. For Rasmus Gausemel fra Stryn TIL, vant klart med en vinnertid på 3.03.14.

- Det er bare andre gang jeg løper helmaraton, det første gjorde jeg unna for to år siden i hjembygda Hornindal. Da løp jeg på 3.08.23.

Forteller Rasmus Gausemel. Som bor i Stryn, men kommer fra nabobygda Hornindal.

Skihopper

Der han var skihopper i oppveksten og blant annet konkurrerte sammen med Anders Fannemel. Sistnevnte er havnet i verdenstoppen med to VM-gull og et VM-sølv.

- Jeg var skihopper til jeg var 19 år, sier Rasmus som er tobarnsfar og ikke har tid å trene hver dag.

- Men foran dette maratonløpet har jeg lagt inn noen  ekstra økter, sier Gausemel som tok teten etter siste vending i Brusdalen.

Brande suveren

Helmaraton for kvinner ble vunnet av ålesunderen Tonje Brande. Hun var også helt suveren og vant på 3.25.40.

-  En fantastisk fin tur, sa 43-åringen som fikk følge av datteren Ingrid (8) over målstreken.

Pedersen raskest

Olger Pedersen, Dimna, vant halvmaraton på 1.17.24 foran Jan Ketil Vinnes, Kondis, på 1.18.03.

Halvmaraton kvinner ble vunnet av Marianne Standal Borgen på 1.29.49.

184 deltok

184 løpere deltok under årets Ålesund Maraton som gikk under strålende værforhold.