– Å være en del av landslaget gjør at jeg får innpass på flere internasjonale turneringer. Blant annet skal jeg delta i Tyskland om to uker, sier 17-årige Emilie Øverås.

Hun er nå tilknyttet Oslo Golfklubb siden hun bor i hovedstaden der hun studerer på Wang Toppidrettsgymnas. Men hun har også beholdt sitt medlemskap i moderklubben Ålesund Golfklubb.

– Emilie er en hardtarbeidende og fokusert utøver med en vilje til å lære og utvikle seg, sier Team Norway Head Coach Geoff Dixon i Norges Golfforbund i ei pressemelding som ble sendt ut da juniorlandslaget var klart denne uka.

Dobbel Ålesund-suksess

– Jeg kjenner til Geoff fra før og han er en meget dyktig trener, sier Emilie Øverås.

Hun begynte sesongen helt prima rent sportslig ved å vinne det første norgescupstevnet for senior/junior i forrige måned. Der ble det dobbelt suksess for Ålesund ettersom Markus Wilhelmsen overrasket like stort ved å ta seieren i herreklassen.

– Hvordan er du fornøyd etter et knapt skoleår på Wang?

– Miljøet ved skolen er sjukt bra. Vi er 12 golfspillere fordelt på tre klassetrinn, til høsten blir vi hele 16.

vant: Ålesunderne Emilie Øverås og Markus Wilhelmsen vant under første norgescup i april. Foto: Privat

EM i Finland

– Hvilke andre mål enn å få innpass på juniorlandslaget gjelder for deg i 2017?

– Å avansere på verdensrankingen for hver turnering og komme til EM i Finland, sier den målrettede 17-åringen. Som også har en bror som satser knallhardt på golf; 21-åringen Daniel. Han kombinerer studier med golfspill på et universitet i USA.

Daniel er nå kommet hjem til Ålesund og skal i aksjon sammen med søster Emilie og Markus Wilhelmsen under helgens norgescup i Fredrikstad.

Nylig deltok Emilie i ei større turnering i Frankrike der hun fikk en meget oppløftende 19. plass av 132 jenter.

vant: Ålesunderne Emilie Øverås og Markus Wilhelmsen vant under første norgescup i april. FOTO: PRIVAT Foto: Privat