Spjelkavik-trener Frode Fagermo annonserte ragnarok i Brattvåg lørdag ettermiddag.

Ragnarok hamret på porten til Brattvåg tre minutter på overtid.

Fram til da hadde Brattvåg-spillerne og benken irritert seg grønne over at Spjelkavik drøya tid på alt av dødballer og sparka bort ballen ved et par anledninger etter at dommer Even Myrheim hadde blåst.

En slik situasjon oppstod på overtid, der en Spjelkavik-spiller la seg ned på bana med tilsynelatende smerter. Gjestene spilte ballen ut, og da sier alle uskrevne fair play-regler at det andre laget spiller ballen tilbake når dommer setter spillet i gang igjen.

Brattvågs Prince Destin hadde en ny tolkning av sportsmann-begrepet, da han spilte en middels hard pasning mot Spjelkavik-målvakt Tor Erik Larsen. For så å spurte etter, og vinne duellen mot Spjelkavik-keeperen. Returballen havnet hos innbytter Didrik Fløtre som hamret løs mot høyre stolperot til Tor Erik Larsen, men Spjelkavik-målvakta fikk mirakuløst slått skuddet til hjørnespark.

Da tok det helt fyr både på og utenfor bana, der dommer Myrheim og assistentene fikk henda fulle med å sortere ut inntrykk.

På sidelinja fikk Spjelkavik-assistent Tor Hogne Aarøy skjellsorda haglende mot seg fra Brattvåg-benken, og folk fra gjestenes laglederbenk var over i hjemmelaget sin tekniske sone - men der roet gemyttene seg.

Spjelkaviktrener Frode Fagermo. Foto: Skuseth

- Jeg synes den episoden er et bevis på hvorfor Brattvåg er så dårlig likt rundt forbi. Den situasjonen der lyser av elendig holdning, og Tor Hogne reagerte også fordi det hagla stygge skjellsord mot han fra Brattvåg-benken. De takler ikke at vi som amatører klarer å prestere på nivå med dem. Det skal være litt temperatur, men dette var ikke noen spesielt tøff kamp. Det som jeg reagerer på er at vi blir angrepet varbalt etter kampen av både Brattvåg-trenere og spillere, sier Spjelkavik-trener Frode Fagermo.

Vika nærmest

Selve fotballkampen var ikke mye å skrive hjem om for Brattvåg. Faktisk var det ikke mye å si på at gjestene leda 2-1 til pause.

Brattvåg tok ledelsen 1-0 ved Aksel Berget Skjølsvik, som rett etter gikk av med skade.

Spjelkavik kom ikke til Brattvåg for å parkere bussen, og gjestene makta å snu det hele med to dødballer.

Først krangla Roald Runde inn utligninga, før Markus Kampenes tuppa inn ledermålet to minutter etter.

Noen stor fotballkamp ble det aldri. Til det var Brattvåg for mye under pari for dagen, og Spjelkavik hadde relativt god kontroll lenge. Rett nok fikk Brattvåg noen store sjanser, mens Roald Runde traff metallet med sitt langskudd i det 74. minutt.

- Jeg vil berømme mine lojale spillere som jobber knallhardt hver ei uke for å hevde seg i divisjonen uten å tjene ei krone på det. Vi er fullt på høyde med et lag som stort sett har betalte spillere. Derfor må en kanskje bytte ut en haug hvert år, mens vi klarer å holde på de vi har i stammen vår, fullfører Spjelkavik-trener Frode Fagermo.

Kvarteret før slutt kriget så Prince Destin inn utligninga etter hjørnespark, men 2-2 var ikke grunn god nok til å gjøre Brattvåg fornøyd  i en kokende avslutning av lokaloppgjøret.