Dette var kampen da alt skjedde. Både Brattvåg og Varegg fra Bergen prioriterte angrepsspillet, og dermed ble det en thriller av dimensjoner.

Men at ambisiøse Brattvåg, med et budsjett ingen andre 3. divisjonsklubber er i nærheten av, kunne rote vekk poengene her, er en gåte. De gikk opp i 4-3 ledelse på et litt billig straffespark etter 89 minutter, og da burde de ha låst døra og kastet nøkkelen. Men de ga vekk to innkast i skummel posisjon på overtid, og Varegg scoret på begge!

Innkast var mål

Varegg har en langkaster i Thomas Ulvestad, og han kastet midt inn i målgården. På det første overtidskastet gikk en Varegg-spiller i bakken, og dommer Bakkom dømte straffe. Veldig billig, men dommeren var nok preget av at Brattvåg tidligere i kampen hadde fått to rimelig billige straffespark. Kristoffer Valsvik satte inn 4-4, og så, fire minutter på overtid kom det et nytt langt kast inn. Kaos i feltet, og der dukket midtstopper Henrik Nyland opp og feide ballen i nota fra kort hold.

Straffedrama

Innbytter Finn Alvestad ramlet i duell med Varegg-keeper Kjetil Hansen, og dommeren ga Brattvåg straffe rett før slutt. Varegg-spillerne gikk nesten fra konseptene, men Prince Mambouana scoret på sitt andre straffespark. Før altså Varegg snudde det hele – flere minutter på overtid.

- Jeg aner ikke hva som skjer der mot slutten. På 4-3 bør vi bare stenge sjappa, men vi tillot dem å få komme til med sine lange innkast nær vårt cornerflagg, Vi gir dem initiativet mot slutten, og dette var fryktelig skuffende, sa Brattvåg-trener Karl Oskar Fjørtoft.

- Vi er ikke gode nok til å rykke opp, i hvert fall ikke slik vi spilte i dag. Før i år hadde vi sluppet inn totalt sju baklengsmål, i dag kom det fem. Ikke til å fatte, sukket han.

Vareggs tomålsscorer Torbjørn Aabrekk er fra Nordfjordeid, og har nå scoret hele ni seriemål i år.

- Herlig seier, selv om vi åpnet katastrofalt den første halvtimen. Men vi ga oss aldri, gliste Aabrekk. Og med denne seieren gikk Varegg faktisk forbi Brattvåg på tabellen.

Tre strake sunnmørstap i 3. divisjon

Og det var ikke bare Brattvåg som tapte av sunnmørslagene i 3. divisjon. Også Herd og Spjelkavik tapte med det ene målet. Herd tapte skuffende 1-2 borte mot Førde, selv om Ingolfur Kristjansson ga Herd en tidlig ledelse.

Mens Spjelkavik lenge holdt favoritten Lysekloster til 0-0 på bortebane. Men på overtid scoret Lyseklosters Durim Muqkurtaj, og dermed måtte Spjelkavik returnere med sure 0-1.