Andreassen takket nylig ja til et tilbud fra collegelaget Young Harris på nest høyeste nivå i USA.

– Jeg flytter hovedsakelig for å satse på fotballen. Det er en liten omvei jeg går, men jeg håper det kan slå positivt ut for meg, sier 20-åringen som opprinnelig er fra Sykkylven.

DIREKTE mandag kl. 19: Herd - AaFK2

Fikk besøk av treneren

Avtalen inkluderer tre år med studier. Andreassen får hele oppholdet dekket. Totalpakken er verdt snart 1,4 millioner kroner.

– Det hele starta med at jeg sendte inn en CV, forklarer Sebastian Andreassen.

I USA tente skolen virkelig til på Andreassens kvaliteter. Etter å ha gjort flere Skype-intervjuer, tok trener Marc Mceever – med fortid i Sheffield Wednesday og Bristol Rovers – turen til Ålesund i januar.

Han så Andreassen i oppgjørene mot både Kristiansund og Hødd 2 – og lot seg imponere.

– Det at de tok turen hit for å se meg og prate med meg viser hvor seriøst det er. Jo mer jeg har hørt om det, jo mer interessert har jeg blitt. Jeg tror dette kan være et godt steg å ta for meg som fotballspiller, sier Sebastian Andreassen.

Har fortsatt ambisjoner

For selv om han ikke fikk debuten sin på AaFKs A-lag i denne omgang, har ikke Andreassen gitt opp drømmen om en karriere på høyeste nivå i Norge.

– Jeg reiser dit for å bli en bedre fotballspiller. Jeg har fortsatt et stort ønske om å lykkes. Det gjorde jeg ikke i AaFK denne gang, men det er ikke alltid du kan gå rett fra en juniorstall og inn i en A-stall i Eliteserien, sier Andreassen.

– Føler du at du hadde fortjent flere sjanser i AaFK?

– Du har vel alltid egne meninger om deg selv. Jeg hadde håpet på flere sjanser, men siden jeg ikke har fått det har det helt sikkert vært en grunn til det. Jeg stoler på de vurderingene som er gjort, sier Andreassen.

Kan ta steg

Aalesund-trener Trond Fredriksen tror Sebastian Andreassen kan ta steg i USA.

– Sebastian har ferdigheter som er litt uvanlige. Om han fortsatt er giret på å bli en god fotballspiller, ser jeg ikke bort ifra at han kan utvikle seg videre i USA og kanskje bli Eliteseriespiller på sikt. Men da må han legge ned innsatsen som kreves, sier Fredriksen.