I fjor måtte Olav Lundanes nøye seg med den andre etappen på VM-stafetten. Lørdag håper han på den siste etappen, men etter den siste individuelle konkurransen i VM tenker han på noe helt annet enn resultat og hvilken etappe.

– Nå må vi tenke på å gjennomføre gode etapper.

– Bør det ikke bli gull igjen?

– Nå bør vi ikke tenke på gull eller medalje i det hele tatt, men det er klart at det er mulig å gjøre det bra, sier Lundanes.

Hadde ikke kontroll

Mellomdistansen ble en stor nedtur for Lundanes. Hans tid ville holdt til tiendeplass, men han ble diskvalifisert da han stemplet på en post som lå 70 meter fra der hvor han skulle ha kvittert.

– Du sjekker ikke koder på postene?

– Jeg bruker ikke å gjøre det om jeg føler meg sikker på hvor jeg er, sier han.

Var ikke helt med

Lenge var Lundanes meget sliten etter den tøffe langdistansen tirsdag, men på oppvarmingen torsdag følte han seg i brukbar form.

Mens tre norske herrer var topp fem på langdistansen, var de beste på mellomdistansen nummer åtte og ni.

Alle håper på siste

I fjor hadde Lundanes den andre etappen og økte det norske forspranget. Det ble en suveren norsk seier. Magne Dæhli sprang til slutt for ett år siden. Fjorårets startmann Carl Godager Kaas er erstattet med Eskil Kinneberg. Alle avslutter gjerne for Norge.

– Formen er det avgjørende, og løper alle på sitt beste, skal det bli seier sier landslagssjef Kenneth Buch.

Her kan du lese flere saker om Olav Lundanes.

Det motsatte av hjemme

I Estland er terrenget vidt forskjellig fra Sunnmøre. Blant annet er det stor forskjell på myrene. Hjemme oppsøkes de gjerne. I Estland unngås de.

– Her kan de være så bløte. Mens store nedbørsmengder kan renne bort fra myrer på Sunnmøre i løpet av noen få dager, går det måneder her. Siden det er så flatt blir vannende stående.