AaFK spilte hjemme mot Molde og vant 1–0 etter at Vegar Skulstad satte inn den avgjørende scoringa midtveis i første omgang.

– Det vi presterte i første omgang er noe av dette beste denne gjengen har gjort. Vi klarte å spille fotball som et godt AaFK-lag skal gjøre, sier trener Brede Skahjem Tokvam til Sunnmørsposten.

Den avgjørende scoringa kom etter et frispark fra kanten som Skulstad satte i mål.

Har slitt mot Molde

Han legger ikke skjul på at seieren betydde mye for G16-laget.

– Det var en veldig fortjent seier mot et lag som vi har slitt med tidligere. Det var en skikkelig lagseier. Keeperen vår var uheldig da han laget straffespark tjue minutter før slutt, men Jonas Oksholen reddet straffesparket.

HamKam, Bodø/Glimt, Førde, Viking, Stabæk, Vålerenga og Start gikk også videre. Kvartfinalene trekkes trolig i neste uke.

– 2001 og 2002-årgangene er gode, så vi tror det er mulig å komme lenger enn kvartfinalene, sier AaFK-treneren.

Herd hadde store problemer innledningsvis i sin åttedelsfinale i NM J16. Motstander Gossen «sjokket» Herd ved å gå opp i en tidlig 2–0 ledelse, men jentene kom seg av sjokket. Landslagsspiller Solveig Engås scoret to mål før pause, og Herd gikk til pause på 2–2.

Full klaff etter pause

I 2. omgang scoret Engås nok et mål, mens Synne Masdal og Carmen Dønheim Hoseth (2) fastsatte sluttresultatet til 6–2.

Glade målscorere for Herds J16-jenter, som nå er klare for kvartfinalen i NM. Fra venstre: Synne Masdal, Carmen Dønheim Hoseth og Solveig Engås. Foto: Torill Dønheim

– Det var mye rusk i maskineriet før pause, vi slet blant annet med å stoppe den ene Gossen-spissen som også er på landslaget. Men vi så at Gossen begynte å bli slitne fram mot pause, og etter hvilen var vi klart best, sier Herd-trener Eirik Hoseth.

Nå er det kvartfinale for Herd, og Hoseth frykter bortekamp der.

– Nå er det kun gode lag igjen, så dette kommer til å bli tøft uansett hvem vi møter, mener Hoseth.