Den andre utgaven av styrkeprøva samla rekordhøye 68 deltakere. Arrangøren Ålesund og Omegn Sykkelklubb har satt som mål å jobbe seg enda nærmere taket på 300 deltakere til kraftprøva neste år.

– Dette har vært en suksess. Neste år vil vi jobbe enda tettere inn mot bedriftsidrettslaga, og mener vi skal ha et potensiale for 300 deltakere totalt, sier arrangør Mark Pasquine.

Sterke vinnere

Deltakerne kunne velge mellom Olympisk distanse eller sprint. Begge disipliner hadde sine klare forgrunnsfigurer i Andrè Løseth og Knut Anders Fostervold.

Sistnevnte har akkurat kommet tilbake etter et leggbrudd, men den gamle Molde-spilleren og Norgesmesteren i sykkel var aldri i nærheten av å gå på et nederlag i Ålesund Triahtlon.

45-åringen fikk seg dog en real overraskelse på de 500 meterne med svømming. Der ble Fostervold spurtet fra av en overlegen Julie Hjellbakk Pettersen.

Over to mil på sykkel og 5 kilometer med løping henta Fostervold inn det tapte og reiste unna til overlegen seier med 1.06.35.

Svak i svømming

– Svømming er den klart svakeste disiplin min, og hun svømte fryktelig fort hele veien inn, sier Knut Anders Fostervold, som nå retter fokus mot å spille Skåla opp fra 6. divisjon.

Valderøy-jenta Hjellbakk Pettersen vant dameklassa på 1.14.58, og NTNUI-studenten ble totalt nummer fem i sprint-konkurransen.

– Jeg konkurrerte for Ålesund svømmeklubb i ni år, så svømminga er min sterke side. Jeg er veldig fornøyd og det er kjekt å gjøre det så bra på hjemmebane, sier Julie Hjellbakk Pettersen.

Kraftprøva

Andrè Løseth gjorde som i fjor under den første utgaven av Ålesund Triahtlon. Bare enda raskere på den olympiske distansen.  Den nye løpsrekorden til 34-åringen på 1500 meter svømming, 4 mil på sykkel og 1 mil med løping, lyder på sterke 2.09.23.

- Jeg håpet på under 2.05 i dag, men ble litt for seig på svømminga. Totalt sett er jeg godt fornøyd, sier André Løseth.