Tirsdag var hele den norske VM-troppen på 14 utøvere samt støtteapparat samla for å møte norsk presse før avreisen. Som skjer fredag.

Et søskenpar fra Ålesund er med i troppen; med forskjellige ambisjoner.

– Vi har egentlig ikke satt oss noen helt konkret målsetting, men håper i det minste å komme topp-11. Da må vi være blant de fem beste i B-finalen.

Sier Thea Helseth. Hun skal ro sammen med Marianne Madsen (25) i dobbeltsculler under mesterskapet som er lagt til orkanrammede Florida, nærmere bestemt i Sarasota.

I storform: Thea Helseth ble NM-dronning og sikret fire gull til Aalesunds Roklub

Trosser uværet i Florida

– VM går altså etter planen tross uværet der borte?

– Vi har i hvert fall ikke fått noen annen informasjon og forbereder oss på at det blir arrangert som oppsatt. Mandag 25. september er vår første konkurransedag, sier Thea Helseth på vegne av henne og makker Madsen fra Christiania Roklub.

– Hvordan har det gått tidligere i sesongen for dere?

– Jeg synes vi har prestert godt, ikke minst med tanke på at vi satte oss sammen i båten for første gang i juni. Vi har en 6.-plass både fra verdenscup i Polen og EM i Tsjekkia, sier Thea Helseth.

Sterkere neste år

Neste år kan det bli en enda sterkere lagbåt med norske damer i hovedrollen. For da kommer to utenlandske studenter; Inger Kavli og Hanna Gailis tilbake til Norge.

Men nå er fokus på VM i Florida, der det trolig vil delta rundt 20 båter i dobbeltsculler for damer.

– Vi ror godt teknisk sammen og er glade for at det satses meget bra også på oss damene, sier Thea Helseth.

Tror medalje er mulig

Broren Martin skal sitte i dobbeltfirer tungvekt sammen med Erik Solbakken, Oscar Helvig og Nils Jakob Hoff.

– Litauen og Storbritannia er favorittene i vår båttype, mens Frankrike, New Zealand, Nederland og vi har vært jevngode. I det siste har vi vært gjennom et varmeprosjekt for å være forberedt på varmen som møter oss i Florida, sier Martin.