Blodslitet er det eldste lokale løpet som blir arrangert i Ålesund. Det 6,5 kilometer lange løpet fra Fagerlia til Fjellstua - og tilbake -  ble arrangert for første gang i 1982. Med andre ord var det tradisjonsrike tider de 50 deltakerne onsdag kveld skulle forsøke å slå.Men det var en utfordring Ingrid Festø mer enn gjerne tok fatt på. Hun imponerte sterkt og kom i mål på tiden 26:23:3. Dermed knuste hun rekorden på 27:26 som ble satt av 15-åringen Reese Bendiksen i  2014.

- Enkelt og greit utklassing, dette her?

- Ja, det var vel kanskje det, gliste Ingrid Festø etter målgang.På herresiden antydet arrangørene i forkant at de hadde et visst håp om ny rekord.  Den gamle ble satt av Lars Roger Lundanes så langt tilbake som i 1985. Han kom i mål på tiden 23:07.

Asgeir Rognstad var mannen som hadde sjans på rekorden, men da klokka passerte 23:07 var han fortsatt ute i løypa. 17 sekunder senere passerte han målstreken til det som uansett er en mektig imponerende tid. Løypa er, som Blodslitet-navnet tilsier, en tøff utfordring.

- Jeg husket faktisk ikke hva rekorden var, så jeg var litt usikker undervegs på om jeg hadde sjans på den. I ettertid er jeg litt overrasket over at jeg var så nærme, sier Rognstad.

Da han ble opplyst om rekordtiden etter målgang, kom det et litt oppgitt "nei" fra Blodslit-vinneren.

- Det er vanskelig å si om jeg hadde hatt sjans på rekorden om jeg visste tiden. Jeg hadde ikke så veldig mye mer å gi. Men kanskje om jeg hadde hatt noen å løpe med, sier Rognstad som løp i ensom majestet gjennom hele løpet på Aksla-fjellet.

Uansett er det liten tvil om at både Festø og Rognstad leverte løp som de kan være stolte over.

- Jeg er veldig glad i å løpe, har litt makk i rævva og så hjelper det nok på med noen lange, harde intervaller, sier Ingrid Festø om suksessoppskriften.