– Vi rykker aldri ned - i hvert fall ikke i år! Vi har sju poeng pluss målforskjellen ned til nedrykk, og vi har tenkt å vinne flere kamper i år. Vi vet jo at nedrykket fra 4.- og 5. divisjon blir større dersom vi slår følge med AaFK 2, men det skjer altså ikke, fastslår han.

For hvert sunnmørslag som rykker ned fra 3. divisjon, blir det ett ekstra lag som går ned fra henholdsvis 4. - og 5. divisjon. Slik situasjonen er nå, vil to lag rykke ned fra 4. divisjon, mens tre går ned fra 5. divisjon.

Og Spjelkavik kan ordne ny kontrakt definitivt dersom de slår Stord borte søndag. Stord er på øverste nedrykksplass, og Fagermo er sugen på seier der.

– Vi tapte 0-1 mot Stord hjemme, jeg har aldri vært så skuffet i år som etter den kampen. Så vi har en del å revansjere, lover han.

Både Stian Sunde og Marius Waagan er ute med karantene, men ellers stiller Vika fullt. Mathias Eikenes har legevakt hele natt til søndag på Ålesund Sjukehus, men drar rett fra vakt til Vigra søndag morgen.

Solide bakover

– Det er kun to klubber som har sluppet inn færre mål enn oss, så der er vi solide. Vi taper også svært sjelden, men vi spiller for mange uavgjort.

Men nettopp uavgjort er et høyst levelig resultat for Spjelkavik på Stord. For da holder avstanden seg bakover.

Fagermo og Vika slo lederlaget Brattvåg 1-0 sist. En veldig viktig seier for Spjelkavik, og en desto større nedtur for Brattvåg. Men Fagermo tror fortsatt Brattvåg rykker opp, selv om Lysekloster kun ligger to poeng bak.

– Den eneste faren for Brattvåg er angsten. De må tørre å spille på det de kan, da vinner de. Ikke tenke konsekvenser, det er bare å dure på, sier han.

Må «dure på»

Brattvåg bør i hvert fall «dure på» mot svake Fjøra hjemme lørdag. Fjøra har kun AaFK 2 bak seg, og bør ikke være noe problem for Brattvåg.

- Og vi har tenkt å hjelpe Brattvåg neste helg, for da har vi Lysekloster hjemme, smiler Fagermo.

Herd har gjort en veldig god sesong så langt, og møter Fyllingsdalen borte søndag. En tøff, men ikke umulig oppgave for Herd.

AaFK 2 spiller borte mot Lysekloster tirsdag, og blir i hvert fall ikke favoritt!