Ikke får han spille for klubben, ikke får han trene med dem. Og Lyseklosters ledelse har også ødelagt Aarsunds muligheter for å skifte klubb i det overgangsvinduet som nå er stengt.

Lysekloster er Brattvågs hardeste rival i kampen om opprykk, men Thomas Aarsund har ikke mye til overs for klubbens ledelse nå.

– Jeg har heller ikke fått lønn store deler av 2017, selv om jeg har skrevet under proffkontrakt med klubben. Og det er derfor jeg og min far Ole Petter, som er min rådgiver i denne saken, har bestemt oss for å anmelde klubben for kontraktsbrudd, sier Thomas.

Anmeldelsen er sendt videre til Forliksrådet. Der trolig partene møtes i høst. Blir man ikke enige der, er rettssalen neste arena.

10 uker i Stavanger

– Det hele starta da jeg måtte gjennomføre min 10 ukers praksisperiode i Stavanger, opplyser Thomas. Som studerer fysioterapi i Bergen, og nå er inne i sitt siste studieår.

– Lysekloster visste at jeg skulle i praksis denne vinteren, men dette skulle ikke bli noe problem. Det ble det likevel.

I Stavanger trente han med 3. divisjonsklubben Lura, og det var i denne perioden at lønna sluttet å bli utbetalt.

Uønsket

– Etter at jeg returnerte var det tydelig at Lysekloster ikke ville ha meg med. Og etter et møte mellom klubben, min far og meg endte det med at jeg fikk beskjed om at jeg ikke var ønsket på Lyseklosters treninger, forteller 22-åringen.

Flere klubber var ute etter ham, men Lysekloster gjorde sitt til at Aarsund ikke fikk noen ny klubb å spille for.

– For å kunne trene med en annen klubb, måtte jeg ha Lyseklosters tillatelse. Jeg skrev åtte SMS’er til klubbens sportslige leder, men fikk ikke svar på noen av dem!

– Jeg er ferdig i Lysekloster, det er nok i alles interesse. Men jeg har fått støtte fra mange av spillerne, som syntes dette er en flau sak for klubben, opplyser Aarsund. Det var avisa Nordre som først omtalte denne saka.

Vi har ikke lyktes å nå noen i Lyseklosters ledelse på telefon, men til Nordre sier sportssjef Svein Kollen at klubben ikke ønsker å kommentere personlige forhold i media.