Pappa Arve Helseth fulgte sønnen Martins innsats under  VM-finalen i dobbeltfirer sammen med flere andre i Helseth-slekta og et 40-talls medlemmer i Aalesunds Roklub lørdag kveld.

Gikk hardt ut

De var samlet i roklubbens lokale på Sørneset der stemningen halvvegs i finalen var høy.

For da lå Martin og nordmennene an til bronsemedaljen. Det ble for tøft mot slutten, men ingen sure miner hos Helseth-familien.

– Strategien var tydeligvis å gå hardt ut for å følge de andre i finalen. Og det var lenge veldig jevnt. Tatt i betraktning av oppladninga, var det over forventningene at de kom til finalen, mente pappa Arve Helseth.

Historisk godt år for roklubben: Det gror bak toppene

(saken fortsetter under)

– Klager ikke på 6. plass

Hovedpersonen Martin Helseth oppsummerte finaleløpet slik overfor smp.no lørdag kveld:

– Jeg har ikke lov å klage etter å ha tatt denne sjetteplassen. Vi var nummer tre halvvegs, og under tre sekunder fra pallplassen i mål. Sammenligner vi det med hvordan vi lå an i fjor, har vi tatt et stort steg i riktig retning. Jeg tror ikke vi kunne løst løpet på en annen måte. Vi var offensive ut fra start og hang godt med til kreftene tok slutt og vi rotet litt teknisk. Vi har ikke hatt så mange økter sammen som vi hadde håpet på av ulike årsaker. Så jeg er stolt av hva vi fikk til sammen. Når blir det ti dager med strandliv i Florida før vi vender nesen hjemover. Og til klubbmesterskap i Aalesunds Roklub for min del, sier Martin Helseth fra VM-byen Sarasota lørdag kveld.

Litauen tok gullet i dobbeltfireren foran Storbritannina og Estland. Nederland ble nr. 4, Polen nr. 5 og Norge altså nr. 6.

PS! Aalesunds Roklub har én medalje fra ro-VM for senior ved lettvekteren Ivar Sølberg i 1976.