– Vi er jo ikke fornøyd med 1-1 her oppe, det er vi selvfølgelig ikke. Det er et nytt lag, det er nye relasjoner. Det lugger litt for oss og de ligger lavt. Hadde vi fått 1-1 litt før, hadde det kanskje åpnet seg mer. Det er en kamp der vi investerer i neste år og da må vi tenke at det er et pluss. Så er vi skuffet over at vi ikke vinner, sier Eid til Sunnmørsposten etter 1-1 mot Byåsen på Dalgård i Trondheim.

Det var isolert sett et veldig skuffende resultat mot bunnlaget som til nå bare har kapret 13 poeng etter 24 kamper - minst av alle i 2.divisjon. Faktisk har en tredjedel av trøndernes poeng kommet mot nettopp Hødd.

Manglet mange

Hødd stilte uten profiler som Robin Shroot, Torbjørn Kallevåg, Bendik Torset og Didrik Sereba.

Nettopp her kommer Hødd-sjefens investering inn. Ungguttene Eirik Franke Saunes, Daniel Eid og Bendik Rise startet, der sistnevnte assisterte Bader Rahhaoui med et glimrende innlegg som gav 1-1 like etter pause.

I tillegg kom Håkon Botn Brautaset og Isak Skare Haanes inn for gjestene.

– Nå på slutten gjelder det å investere i fremtiden, så får vi håpe at det blir en bra ting for oss, sier Hødd-sjefen.

– Men det er litt sånn det er, vi ønsker å gi litt spilletid til de som ikke spiller så mye, fortsetter han.

Tenker ikke på tabellen

Midt på tabellen er det jevnt i 2.divisjon, avdeling 2. Selv om det lenge har vært klart at Hødd ikke kommer til å rykke verken opp eller ned, er det viktig å klatre på tabellen. Ikke bare for egen selvtillit inn mot 2018, der blåtrøyene skal prege toppen, men også for å vise seg frem for potensielle tilskudd i troppen.

For Eid er det derimot ikke viktig med en god tabellplassering - i hvert fall ikke for enhver pris.

– Vi føler det er masse å spille for. Ikke tabellmessig, men å fullføre skikkelig. Nå har vi åtte kamper på rad uten tap. Vi har alt å spille for. 2018-sesongen er i gang, og det er det vi holder på med, sier han.

(saka fortsetter under)

Ikke bra nok Sindre Eid var ikke fornøyd med kun ett poeng mot bunnlaget Byåsen. Men ser lyst på neste sesong. Foto: Marius Dahl

- Viktigste er å treffe godt

– Vi ønsker å komme så høyt som mulig, men ikke for enhver pris. Vi syns det er viktig å ha to tanker i hodet samtidig. Vi skal vinne de kampene som står igjen, og så skal vi også investere i fremtiden. Å slippe inn ungguttene. De som spiller på A-laget til Hødd, de fortjener det, sier Eid.

– Hvor mange må dere ha inn før neste år?

– Det får vi se. Vi holder på med det nå. Det viktigste er å treffe godt på spillerkjøpene, og at det er en forsterkning for klubben, sier Eid.

– Vi har noen navn som vi jobber konkret med nå, men dette er ikke noe vi ønsker å dele i media nå.

– Vi skal i hvert fall være et topplag neste år. Er vi det, er mulighetene til å rykke opp tilstede. Hadde vi spilt som vi har gjort de siste åtte kampene i hele år, hadde vi vært med å kjempet om opprykk, sier Eid.