– Mandag kommer oppsettet for hvordan kvalifiseringen skal spilles. Vi vet vi skal møte Nanset fra Vestfold og Innstranden (Bodø), og at kun ett av de tre lagene går opp, forteller Fortuna-trener Magne Elde.

Den første kampen i kvalifiseringen spilles om 14 dager, og Elde håper selvsagt på hjemmekamp da.

– Jeg vet egentlig lite og ingenting om våre to motstandere, men dette skal selvsagt sjekkes opp i god tid før vi møter dem, sier han.

Fortuna visste at de måtte vinne sesongens siste seriekamp, som «heldigvis» var borte mot bunnlaget Nidelv. Og Fortuna gjorde jobben til de grader. Da dommeren blåste av kampen hadde ålesundsjentene puttet hele åtte baller bak en fortvilet Nidelv-keeper.

Totalt overlegne

– Vi var totalt overlegne fra start til mål. Vi ledet 3-0 ved pause, og kunne tillate oss å bytte ut seks av jentene etter 45 minutter. De skulle få hvile seg litt til mandagens semifinale i J19-NM mot Lyn, forteller en glad trener, Magne Elde.

Kari Skovly og Vivian Saadi sørget for en tidlig 2-0 ledelse til Fortuna, og dermed fikk nervene roet seg.

Lagkaptein Mette Muri gjorde 3-0 før pause, og Nidelv var knapt over midtstreken.

(saka fortsetter under)

Slusene åpnet seg

Etter pause klarte Nidelv å holde nullen i halve omgangen, men så åpnet slusene seg igjen. Og i siste del av kampen kom det ytterligere fem mål til Fortuna. Ved Ingrid Vatne (2), Helena Vattøy, Camilla Smith Nilsen og Kristine Gulbrandsen.

– Vi brente i tillegg en haug med sjanser, blant annet svidde Malin Sunde mange før pause. Hun var en av dem som fikk hvile seg etter pause, forteller Magne Elde.

– Jeg visste vi møtte et ordinært lag, det viser jo tabellen, men jeg var nervøs likevel. Det er alltid mulig å trakke på et «bananskall», men jentene tok tak i kampen fra start av og rullet over Nidelv. Så dette var solid, mente Elde.

Herd avsluttet med en solid 3-0 seier borte mot Orkanger, mens Volda slo Trondheims/Ørn 2 med 2-1 og endte tredje sist. Men Volda er avhengig av at Fortuna rykker opp for selv å berge plassen.