– Da kommer jeg til Hundeidvikhallen i Sykkylven, der jeg inviterer til såkalt Åpen triksedag fra klokka 11.30 til klokka 14. Det koster ingenting å være med, det er bare å møte opp i treningstøy. Hundeidvikhallen har kunstgressdekke, så man kan ha på seg fotballsko. Og husk å ha med egen ball, forteller hun.

– Hvorfor gjør du dette?

– Jeg har lyst til å gi litt tilbake til fotballen, og dette er min måte å gjøre det på. Jeg får mange meldinger på sosiale medier fra norske ungdommer som ønsker tips og råd fra meg. Jeg svarer på alle som tar kontakt, men det beste er selvsagt å oppleve dette «live». Det kan skje nå på lørdag, der de i tillegg til å få se meg utføre mine triks også kan få trikse selv og forhåpentligvis få gode råd av meg. Triksing er det artigste som finnes, ler 29-åringen.

Ansatt i Tottenham

Som for lengst har gjort dette til et yrke. I England - fotballens vugge.

Hun er ansatt i storklubben Tottenham, der hun foran hver hjemmekamp har sitt eget show i Club Wembley, som er der VIP-ene har sin plass.

Hun er også av og til pauseunderholder ute på Wembley-teppet.

I tillegg har hun en egen avtale med et stort konsern, og drar verden rundt for å åpne nye sportsbutikker. Andre store konsern engasjerer henne også flittig.

Hun har hatt reklameoppdrag sammen med de største stjernene, som Wayne Rooney og Cristiano Ronaldo. Charlotte tjener godt på sitt høyst uvanlige yrke, selv om hun for en gangs skyld blir stum som en østers når vi spør om lønna.

Kreftsykdom

Men livet er ikke bare en dans på roser for Charlotte. Hun ble tidlig rammet av tretthetssyndrtom, noe som gjorde at hun tidlig måtte slutte som fotballspiller.

Og for noen år siden ble hun også rammet av kreft i skjoldbruskkjertelen, og måtte operere bort hele kjertelen.

– Helsa er ok nå, men jeg sliter blant annet med å finne rett medisinering. Det har vært mye «dritt», men det er folk som har det mye verre enn meg. Så jeg klager ikke, sier hun.

Og nå vil hun altså dele sine triksekunnskaper med riktig mange i Hundeivikhallen lørdag.

– Gutter og jenter fra nær og fjern, gjerne voksne også, alle er velkommen. Jeg gleder meg veldig til lørdag, sier hun.

Charlotte Lade kan gjøre alt med ballen, utenom å få den til å snakke. Foto: Privat