De begynte i høst i samme klasse på lærerhøyskole i Bergen, og har bestemt seg for å prøve seg i en klubb i byen mellom de sju fjell. Men kanskje ikke i samme klubb.

Benjamin Sunde (19) håper fortsatt på kontrakt med 1. divisjonsklubben Åsane, der han har trent jevnlig de siste to månedene. Mens Knut Idar Dalhus også trente med Åsane et par uker, men nå har han skrevet under for Fyllingsdalen FK i 3. divisjon.

Der kan også Benjamin «Benny» Sunde havne, om han ikke snart får positivt svar fra Åsane IL. Han var lovet svar sist torsdag, men har ikke hørt et ord fra klubben. Selv om han etter det Sunnmørsposten erfarer har overbevist stort på treningene og i internkamper.

Utålmodig

– Jeg begynner å bli utålmodig, og jeg bør ha et svar fra klubben innen nyttår, i hvert fall. Jeg føler slett ikke at nivået er skremmende, og det hadde vært veldig spennende å få testet meg selv på et høgere nivå, forteller han.

Sunde skrev tidlig under en intensjonsavtale med Fyllingsdalen, som allerede har ålesunderen Jan Marius Ringstad i sine rekker. Og leder i fotballavdelinga i Fyllingsdalen er tidligere AaFK-leder Kjell Tennfjord.

Men Benjamin Sunde er altså klar på at han primært ønsker å prøve seg på et høgere nivå enn 3. divisjon, og Åsane hadde passet veldig bra. Mons Ivar Mjelde er trener for Åsane, og det er han som til sjuende og sist må vende tommelen opp eller ned for Sunde.

Stort tap

For Spjelkavik blir det uansett et stort tap å miste nøkkelspillere som Sunde og Dalhus, fastslår trener Frode Fagermo.

– Klart det. Husk at Benjamin Sunde scoret 16 seriemål for oss i år, og det er solid for en 19-åring. Og jeg kan ærlig talt ikke skjønne at Åsane nøler med å tilby ham kontrakt, han er mer enn god nok for dette nivået. Etter min mening er «Benny» Sunde en spiller som heller ikke hadde gjort seg bort i AaFK. Men nå er han altså i Bergen, og vil spille fotball der, sier Fagermo.

For å erstatte duoen Sunde/Dalhus håper Fagermo på fire-fem nysigneringer i Spjelkavik. Og jobben er i gang.