I finalen ble det et rent ålesundsoppgjør ettersom også Lars Aksnessæther hadde spilt seg fram til finalen.

Vant finalen i b-pulja: Henrik Pais Slyngstad i aksjon under en kamp lørdag. Dagen etter vant han singlefinale i B-pulja.

– Vi hadde begge spilt veldig bra fram til finalen der jeg vant 1. sett med 6–3. I andre sett klaffet det meste for min del, slo Henrik Pais Slyngstad fast etter 6–0 og en klar finaletriumf mot klubbkollega Aksnessæther.

33 spillere fra flere klubber i Sør-Norge hadde tatt turen til tennishallen i Hatlane der det ble spilt norgescup for klasse U16 i tre dager. Søndag var det klart for finaler.

Tvillinger i doublefinale

I double spilte tvillingene Anders og Christian Parr seg helt fram til finalen mot favorittene Jakob Krefting og Jonathan Berling, Moss Tennisklubb. I et såkalt pro-sett, der første par til åtte game, vant. Østfoldingene vant greit med 8-2, men sterkt av brødrene fra Ålesund å sikre seg finaleplass når landets beste er samla.

I single for pulje A vant brødrene Parr begge sin første kamp, men røk ut i 1. runde.

Bedre gikk det i single for B-puljespillerne der Henrik Pais Slyngstad slo førsteranket William Nyblin, Ullern med 2–1 i sett etter en innholdsrik kamp.

– Jeg begynte bra med 6–3 i 1. sett, men så falt jeg sammen mentalt i det andre og ble ukonsentrert. Det sette tapte jeg 4–6. I fjerde sett gikk det enda verre i starten. Jeg var ute å kjøre og ble sur. Og lå under 0–4 da det snudde ved på vinne ett game. Da bestemte jeg meg for at denne kampen skal jeg vinne, sa Pais Slyngstad. Som innfridde ved å vinne seks game på rad (!) og settet 6–4.

Les fleire saker om lokal idrett på Nordvestlandet.

Casper Ruud er idol for alle

– Hvordan er det å spille en norgescup på hjemmebane?

– Det er veldig motiverende og jeg tror vi alle er veldig fornøyde med vårt spill, sier Pais Slyngstad på vegne av de fem som deltok fra arrangørklubben.

Mandag skal samme Pais Slyngstad igjen i aksjon på tennisbanen, da under en internasjonal turnering i Bergen som går denne uka. Der deltar også brødrene Anders og Christian Parr. Sistnevnte er høyest ranket i U16-klassen i Norge av de lokale guttene med 18. plass.

Ålesunderne gledet seg også over norsk tennis sin nye stjerne; 19-årige Casper Ruud som er klar for hovedrunden i Australian Open.