For mor til Magnus Nedregotten, Astrid, er ekte Emblemsjente. Selv om hun flyttet fra Emblem og Sunnmøre etter gymnas. Og Astrid er med rette stolt over det sønnen har prestert i mixed double i curling i PyeongChang.

– Det var egentlig alpinist Magnus skulle bli. Han var svært lovende der, og var på juniorlandslagsnivå. Men han ga seg som 18-åring, og så ble det curling på ham. Og det har vært utrolig artig og spennende å følge ham i OL, forteller mamma Astrid Nedregotten.

Som bor i Oslo, der også Magnus har bodd siden han var en liten gutt. Men han er født i Stavanger.

Curling-Kristin legger press på partneren: – Han må ta et valg

Ofte på Sunnmøre

– I oppveksten var Ålesund og Emblem en viktig del av livet til Magnus. Han besøkte Emblem veldig ofte, spesielt om sommeren. Og både jeg og Magnus feiret jul på Emblem for noen uker siden, forteller Astrid. Hennes far og Magnus sin bestefar Erling Nedregotten bor fortsatt på Emblem.

Astrid ville aller helst ha vært i Sør-Korea for å heie fram sønnen og makker og samboer Kristin Skaslien.

– Men jeg fikk beskjed om at jeg neppe ville få treffe Magnus særlig mye der, og at forholdene var dårlig tilrettelagt for slekt og venner som reiste dit.

Full forvirring for samboerparet: - Kristin, hva er det du sier? Vil du ikke spille med meg?

Jobber i curlinghall

Selv er hun utdannet siviløkonom, og arbeider i Bymiljø-etaten i Oslo kommune. Sønnen Magnus studerer på Idrettshøyskolen, i tillegg til at han jobber på en curlinghall i Oslo og trener veldig mye curling.

– Det er egentlig herrecurling han satser mest på, i laget Team Walstad. De har vunnet NM de to siste sesongene, og det var ikke alle som var enige i at Team Ulsrud skulle representere Norge i OL nå. Men sammen med samboer Kristin Skaslien kom Magnus seg til OL i mixed-klassen, og de har gjort en flott innsats, synes Astrid.

Som plaster på OL-såret skal Team Walstad representere Norge i VM i mars/april, i Las Vegas. Der blir Magnus med.

– Han trener steinhardt, og er utrolig dedikert som curlingspiller. Han terper på teknikk og detaljer dag og ut og dag inn, og da er det artig og fortjent at han også får resultater, mener hun.

OL-direkte: Her får du siste nytt fra Sør-Korea