Stevnet gikk lørdag og søndag i fylkeshovedstaden der Aalesunds Turnforening deltok med ni jenter og tre gutter i konkurranseklassene.

Samt at de også hadde en tropp med de aller yngste som fikk vise seg i oppvisningsklassene uten poeng- og karakterjag.

10-årige Sofie Jacobsen Molnes fikk 46,400 poeng for sin 4-kamp. Hun deltok i sitt aller første stevne der hun kan rangeres. Innen apparatturn kan det skje i året gymnasten fyller 11 år.

Jacobsen Molnes vant med 1,7 poeng til Live Rusten Berge, Trondhjem Turnforening, mens Kerstine Devold sørget for at det ble to ålesundsjenter på seierspallen med en oppløftende 3. plass og 43,800 poeng.

– Nå ser vi fruktene av god jobbing i klubben over flere år. Trenerne Victor Anghel og Georgiana Dicu har gjort en kjempejobb, sier Sindre Molnes. Han er tidligere aktiv turner og var inntil i fjor leder i Aalesunds Turnforening.

Vil ha ny hall

Molnes har jobbet aktivt for at foreninga skal få en ny og moderne turnhall, som står i kontrast til en utdaterte turnhallen i Klipra.

I klasse 1 (13-14 år) ble det en flott 3. plass til Ingvil Sætre Baadsnes fra AaTF med 47,0 poeng. Hun var 9/10 bak 2.-plassen.

Emilie Sørøy innkasserte 5.-plassen i klasse 2, klassen for gymnaster som er 15–16 år. Emilie oppnådde 45,600 poeng. Men hun kunne juble over å ha vunnet vandrepokalen som til dels beste utøver sammenlagt i de siste tre Alpha Factor-stevner.

Eiken Fosse til topps

Hødd og Hareid hadde også turnere i aksjon under stevnet og Pernille Eiken Fosse, Hødd, delte førsteplassen i klasse SIG junior. Hun fikk 41,8 poeng, i en klasse som har en høgere vanskelighetsgrad.

Om tre uker er det klart for et nytt stevne i Alpha Factor Cupen, et stevne som arrangeres i Trondheim.