Bergsøy dro til Larsgården i Ålesund for å møte 4. divisjonsrival Rollon - en i utgangspunktet helt åpen kamp. Men Bergsøy feide hjemmelaget av bana med solide 4-1, etter en sjokkåpning. Alt etter 11 minutter ledet de rødhvite 2-0, og rett før pause kom 0-3. Da var løpet kjørt.

Mål-tyven Franjo Tepuric scoret to mål da Bergsøy feide Rollon ut av cupen. Foto: Aktiv G E Olsen

Etter pause ble det også 0-4, før Erik Øiehaug fikk lov til å redusere for Rollon. Bergsøys mål kom ved Franjo Tepuric (2), Fredrik Muren og Martin Søvik Røren. Som også ble skadd og måtte hjelpes av bana. Forhåpentligvis er han klar til 1. ordinære cuprunde!

Cup-skrell i Spjelkavik

Volda spiller i 4. divisjon, mens Spjelkavik er regnet for å være et godt 3. divisjonslag. Men det brydde ikke voldingene seg om på Spjelkavik stadion, og dro hjem med en fortjent 2-1 seier. Dette må vi kalle en stor overraskelse.

1. omgang var preget av slurv og dårlig fotball, men fram mot pause fikk Volda et lite overtak uten å få mål. Scoringene kom imidlertid etter pause. Rett etter avspark gjorde Justinas Busmic 0-1 for Volda, og ikke lenge etter var Fredrik Kvalsnes frampå og gjorde 0-2 etter fint forarbeid av Eirik Schøning.

Holdt unna

Spjelkavik fikk nytt cuphåp da Elias Dahlberg satte inn et flott innlegg fra Lars Austnes til 1-2, og plutselig overtok Vika alt. Men voldingene sto imot. De drøyde tida, og plutselig var det slutt. De hadde slått favoritten 2-1!

Vi var best helt til Vika gjorde 1-2, da fikk de et godt trykk på oss. Men de slo heldigvis nesten konstant langt, så det var ganske greit å demme opp. Vi har tapt alle treningskampene våre, men nå vant vi altså. Og det smakte godt. Vi tar gjerne AaFK på Volda stadion i 1. runde, ler Volda-trener Dagmund Evebø.