Fredriksen er kjent som en ekte AaFK´er, men egentlig er Sportsklubben Guard hans moderklubb. Men som 10-åring gikk han til AaFK, og siden har han vært der.

Nå blir Fredriksen 41 år om en drøy måned, og har meldt overgang til Guard. For å spille på klubbens A-lag, når helsa holder.

– Jeg blir ikke med mot Volda 2 i seriestarten, for da prioriterer jeg trenerjobben med jentelaget til Guard. Men ellers håper jeg å få med meg de fleste kampene. Jeg sliter litt med vonde bein, men det er ikke verre enn at jeg kan spille, sier Fredriksen.

Han har spilt sjuerfotball de siste sesongene, i tillegg til å være AaFK-trener.

– Det er stor forskjell på å spille sjuer kontra 11´er. Det blir mye mer løping nå, ler Fredriksen.

Uansett kan han bli en attraksjon i årets 5. divisjon, og det kan Guard også bli, ifølge trener Stig Norheim.

– Ferdighetsmessig er vi på høyde med de fleste andre der, men jeg er litt spent på om pusten holder, sier treneren.

Guard-Volda 2 er altså første par ut i årets 5. divisjon. Torsdag følger resten av 5. divisjon etter, med følgende kamper:

Blindheim-Stranda, Ellingsøy-Langevåg, Hovdebygda-Fjørtoft, Norborg/Brattvåg 2-Herd 2 og Skodje-Sæbø.

Langevåg er den soleklare favoritten i 5. divisjon, men kan få kamp av lag som Norborg/Brattvåg 2 og Blindheim. Foreløpig plasserer vi Guard et stykke bak disse, selv om altså Trond Fredriksen nå skal vise sine kunster på dette nivået.

4. divisjon også

Også sunnmørsk 4. divisjon serieåpner denne uka. Første par ut er Emblem-Valder på Ebbemyra torsdag kveld. Fredag spilles Larsnes/Gursken-Rollon, Volda-FK Sykkylven, Ørsta-Hareid og AaFK 2-Bergsøy, mens SIF/Hessa spiller hjemme mot Godøy lørdag ettermiddag. Dette blir SIF/Hessa sin aller første seriekamp, og det skal markeres skikkelig.

Ringen er sluttet: Trond Fredriksen er tilbake der det starta – som spiller i Guard. Foto: Staale Wattø