– På en god dag kan vi få flere topp-ti-plasseringer, sier Egil Åmbakk. Han er hovedleder for Møre og Romsdal Skikrets sin tropp under Hovedlandsrennet i alpint.

Det tok til i går med utfor og en såkalt «Team Event», et løp som ble avgjort etter at Sunnmørsposten deadline var inntruffet.

– I dette mesterskapet er det inndeling i to årsklasser, både for gutter og jenter. 2003-modellene var i aksjon først og der fikk Ingvild Fauske Dalen fra Stranda en 9. plass, mens Oda Brenne, Ørsta, ble nr. 13. Ingvild hadde vært tredje, fjerde og femte best på gjennomkjøringene. Men den ene dagen mista hun ei ski, i over 100 km/t. Hun kom seg til mål på ei ski, men fikk nok litt ekstra respekt, sier Egil Åmbakk.

I klassen for 2002-modeller gikk det enda bedre, rent plasseringsmessig.

For Maia Søe Valde, Stordal, kjørte inn til en meget sterk 5. plass, mens Bendik Åmbakk, Ørsta, ble nr. 24 av 54 løpere i gutteklassen.

I dag står super-G og kombinasjonen på programmet.

Super-G er et eget renn, samt at det skal kåres vinnere også i kombinasjonen med en slalåmomgang og super-G.

Lørdag og søndag er det klart for de tekniske øvelser. Og der kan det fort bli medaljer på troppen fra nordvest.

– Forholdene er meget bra så langt siden det er kulde om natta. Alle i vår tropp kan med en god dag havne topp-ti, tror Egil Åmbakk uten å navngi hvem som har størst medaljesjanse.

Les fleire saker om lokal idrett på Nordvestlandet.