Nordmørslista har mer eller mindre gått i oppløsning. Nå går Frps lokallag i Kristiansund den samme vegen. Fra før har både Høyre og Ap fått smake nordmøringenes vrede i sjukehussaken. Når så Senterpartiets Jenny Klinge i et krast leserinnlegg advarer de kommunene som vil til Trøndelag, så er nordmøringene i ferd med å gå tom for partier de kan stemme på. I hvert fall om en skal legge til grunn at sjukehus og flytting til Trøndelag er de to viktigste sakene for folk på Nordmøre.

Det kan gi mange pussige utslag, som kan få konsekvenser for hele fylket.

Frp står i utgangspunktet svakt på Nordmøre, nå kan de bli svekket ytterligere. Skal partiet sikre seg to mandater fra fylket er stemmene de kan få fra Nordmøre viktig. Et Kristiansund Frp i full oppløsning og et fylkeslag som vil beholde dagens fylkesgrenser, hjelper ikke på den saken.

Venstres Pål Farstad, som bor i Kristiansund, er heller ikke en veldig populær mann lenger etter at han har gitt tydelig beskjed om at han mener Møre og Romsdal bør fortsette som egen region og at kommunen på Nordmøre bør forbli i fylket.

Jenny Klinge er nok den som er nærmest til å få tilgivelse. Senterpartiet ble sett på som patent i sjukehussaken. Kommunesammenslåinger og politireformen kan gi Sp rekordoppslutning.

Hvordan det slår ut for Arbeiderpartiet og Høyre er ikke godt å si. Kombinasjonen av romsdalingen Helge Orten på topp, og en relativt ukjent andrekandidat fra Ålesund, er neppe det som skal til for å gjenreise partiets tillit blant nordmøringene, når vi vet hva de mener om Høies handlemåte i sjukehussaken.

Slik det ser ut nå er det lite trolig Nordmørslista kan stille med kandidat til stortingsvalget.

Spørsmålet er da hvem en nordmøring, som ønsker seg til Trøndelag og som fortsatt er sint på romsdalingene på grunn av sjukehusplasseringen, skal stemme på. Det begynner å tynnes i rekkene.

Høstens stortingsvalg blir utvilsom spennende. Det politiske opprøret på Nordmøre har gjort at nordmøringenes stemmegivning blir den store x-faktoren for valgresultatet i fylket.