Det var herlig å se unggutten gjøre alt for å stoppe en potensielt farlig Rosenborg-overgang. Han kleppet tak i armen til Midtsjø, og slapp aldri. Av alle de ni kortene som ble delt ut på Lerkendal, var Emils det klareste!

RBK med småstein

Men han viste at AaFK i denne kampen var villig til å satse blod og tårer for å få med seg poeng hjem. Mot et Rosenborg-lag som helt klart hadde småstein i fotballskoene i denne kampen. Men de har tross alt åpnet sesongen med fire strake seire, så AaFK ble de første som stjal poeng fra dem.

(fortsetter under bildet)

Mos Abdellaoue i skuddet, men han lyktes ikke denne gang heller. Tidlig i kampen kunne han ha sendt Rosenborg-keeperen av bana, om han hadde lagt seg ned da han ble kroppstaklet på 30 meter. Men ærlige Mos holdt seg på beina, som den ærlige spilleren han er.

Og faktisk – det var ikke ufortjent! AaFK hadde like mange sjanser som Rosenborg. Og hadde Mos Abdellaoue ramlet da han suste forbi keeper André Hansen midtvegs i 1. omgang, hadde RBK måttet spille med ti mann i 70 minutter. For Hansen, som var ute på 30 meter for å stoppe Mos, hindret helt opplagt AaFK-spissen. Som måtte løpe helt bort mot cornerflagget for å nå ballen. Et fall der, og dommer Døvle hadde ikke hatt noe annet valg enn det røde.

Ærlig gutt

Men Mos er en ærlig gutt fra Oslo Øst, og holdt seg på beina. Det skal RBK-keeperen være særdeles glad for. Trond Fredriksen var nok ikke like happy.

Edwin Gyasi hadde også to feite tilbud, som han skuslet bort på elendig vis. Gyasi var ikke påskrudd i denne kampen, dessverre. Men han løp og jobbet, som alle de andre tangotrøyene utpå der. Og ett poeng på Lerkendal, med en svært hjemmevennlig dommer, er nesten som en seier å regne.

Men du verden som det kostet. Det siste kvarteret var det tomt på AaFK-tanken, RBK eide ballen. Og AaFK dro på seg fem gule fra det 80. minutt og ut. Alle for sabotasje av spillet. Norsk rekord?

Satset på ungguttene

Trond Fredriksen skal ha kred for å satse på ungguttene i denne heksegryta. Sondre Fet, Daniel Gretarsson og Adam Arnarson er ikke gamle guttene, mens Emil Solnørdal jo er rene guttungen. Jeg lurte fælt da Trond heiv innpå Emil, var dette en god manndomsprøve for lettvekteren? Å jada, bare spør Fredrik Midtsjø!

Men denne kampen kostet. Og Herd har kanskje sjansen til å gjøre det samme mot AaFK som det AaFK gjorde mot RBK. I cupen, for de to møtes i 1. runde onsdag. Men den kampen tenkte nok hverken trenerne eller AaFK-spillerne på søndagskvelden.

Takk for et ørlite mesterverk i det å tøyle de bortskjemte trønderne, AaFK. Dette var i høyeste grad mot alle odds!