Frp åpnet landsmøtet med hardingfele og lett modernisert folkedans. Jammen fikk de ikke plass til både stavkirker og drone-filma fjorder også. Og bakerst i landsmøtelokalet hadde både brunosten og ostehøvelen fått plass i gigantformat.

Men det spørs om det ikke skal mer til for å holde Senterpartiet bak seg på målingene. Forretten til landsmøtet ble servert i form av en meningsmåling fra Vårt Land der partiet raser nedover i oppslutning, mens Senterpartiet klatrer opp på pallplassen.

Heller ikke Siv Jensen er glad i fjerdeplasser. Hun vil ha fire nye år i regjering. Da må Frp klatre på målingene, forbi Senterpartiet og opp mot gamle høyder. Partiet må levere varene som gir valuta i form av velgeroppslutning.

Siv Jensen kan oppskriften. I talen til landsmøtet gikk hun rett på kjernesakene. Innvandringspolitikk, eldreomsorg, skatt, oljepenger, samferdsel og justispolitikk – i den rekkefølgen. Så krydret hun retten med litt privatisering, forsvarspolitikk og lov og orden.

Det skal bli flere sjukehjemsplasser, det skal brukes mer oljepenger, det skal bli vanskeligere å få familiegjenforening og maksimalstraffen for grove lovbrudd skal heves fra 21 til 26 år. Det skal bores etter olje og bygges mer veg. «Vi skal grave oss gjennom fjell og krysse fjorder», sier hun, og tar hånda djupt i oljepungen.

For skattene skal også kuttes, og bompenger snakker man ikke høyt om i landsmøtetaler i Frp nå om dagen. Bare forslaget om å forby eiendomsskatt vil bety rundt 11 milliarder mindre til kommunene. Like mye blir borte om formuesskatten blir fjerna. Og sjøl om drøyt 80 kroner i måneden i skattelette ikke får Pensjonistforbundet til å juble, så koster det også flesk.

Dette er kjente toner og takter. Med disse sakene har Fremskrittspartiet vunnet velgere før, og når partiet kjenner pusten av Senterpartiet i nakken på målingene og lukten av rødgrønt flertall river i nesen, da er det ingen grunn for partiet til å holde seminar.

Da handler det om å gi jernet på det som virker, dyrke sine suksesser og begeistre de som allerede er frelst. Og den delen av menigheten som er samla på landsmøtehotellet ved Gardermoen i helga, lot seg i alle fall begeistre. Siv Jensen satte punktum for talen med å gå ned fra scenen og omfavne sin mest profilerte innvandringspolitiker, Sylvi Listhaug. Og forsøkte vel med det også å sette strek for spekulasjonene om isfront og splittelse. Et delt parti vinner sjelden valg.

Spørsmålet er om dette er nok, om det kan holde helt i mål. Valgdagen er mindre enn 130 dager unna, og regjeringsmakta er trua fra flere hold, sjøl om den langt fra er tapt allerede.

Hjertesaker er en ting, men nå kan partiet i tillegg se ut til å trenge en hjertestarter. For på den bølga av motmakt som partiet vanligvis har seilt fram, der surfer nå Senterpartiet.