Planen var å skrive et festskrift av en kommentar om denne åpningskampen, og om tre fortjente åpningspoeng for AaFK. Men etter 15 lovende og 75 triste minutter er det dessverre umulig å ta fram de store adjektivene.

Lars Bohinen - nå skjønner du at du har mye å jobbe med! Denne kampen var så langt fra det han selv sto for som spiller som det er mulig å komme. Null initiativ, null finesse, ingen susende langskudd, ingen åpnende pasninger fra midtbana.

Åpningsnerver?

Kan det ha vært nerver som delvis ødela åpningskampen for det nye AaFK-laget? Jeg håper virkelig det. Men samtidig har vi sett mye av det samme også i de fleste treningskampene, der AaFK sliter som dyr for i det hele tatt å skape målsjanser.

Bohinen har hentet inn hele åtte nye spillere, svært få av dem viste seg fram mot Sogndal. Det må i tilfelle være spissen Holmbert Fridjonsson, som er en kraftplugg av dimensjoner. Og han er også god langs bakken. Men han og makker Torbjørn Agdestein så ut som om de hadde hilst på hverandre for første gang i det de gikk på bana, for noe radarpar så vi slett ikke utpå der. Agdestein var rett og slett usynlig.

3-5-2

Lars Bohinen hadde benyttet de to stengte treningene påskeaften og 1. påskedag til å prøve å drille inn en 3-5-2 formasjon. Som altså betyr tre stoppere, fem mann på midten og to spisser. Men det spørs om to treninger var nok, Bohinen?

AaFK åpnet riktig nok friskt, og skapte en megasjanse etter fem minutter. Etter en dødball, som spratt ut til Oddbjørn Lie. Hans knallskudd smalt i stanga. Like etterpå var AaFK frampå igjen, nok en gang etter et langt oppspill i feltet der ballen spratt løs.

Men så var det slutt. I resten av omgangen, og i hele 2. omgang, var det Sogndal som hadde ballen mest, men uten å overbevise spillemessig. AaFK slo altfor mye høyt opp mot AaFKs nye Aarøy, islandske Holmbert Fridjonsson. Som skulle flikke ballen mot spissmakker Agdestein. Det er greit å gjøre dette av og til, men ikke konstant. Da er det bare å falle av for motstanderen, og plukke nedfallsfrukten. Og Agdestein er vel ikke en typisk bakromsspiss heller?

Null kantspill

Og for å utnytte Fridjonssons luftstyrke, så må islendingen få innlegg fra kantene. Noe som betyr at kantene Adam Arnarson og Robert Sandnes må komme seg høyt i banen, gjerne helt til linja, før de slår inn. Dette skjedde ikke en eneste gang før pause, spesielt venstresida var veldig død hos AaFK de første 45 minuttene. Midtbanetrioen Riise, Carlsen og spesielt Nenass var også under pari. Nenass mistet ballen uvanlig ofte, det gjorde de andre også.

Tempoet var lavt, og vi satt og tenkte: Hvor er dribleren i dette AaFK-laget? Altså en som kan sette fart med kula, lure av en mann eller tre og skape uro i et etablert forsvar. For Sogndal var etablert nærmest fra start til mål, de skulle ikke ta unødige sjanser. Men AaFK hadde ikke dribleren, X-faktoren, med fra start av, vi så ham i hvert fall ikke.

Aron Thrandarson fikk fem minutter, og var nær å få straffespark på det eneste raidet vi så av en AaFK' er. Fem minutter er selvsagt altfor lite. Og hva hadde Bohinen å tape med å sette ham innpå tidligere?

Svekket Sogndal-lag

Vi skal også huske på at Sogndal manglet begge sine sidebacker i går, og begge spissene (Sveen og Ramsland). Og selv om Sogndal faktisk var bedre enn AaFK, produserte de knapt noenting. Utenom den enorme sjansen som Mandic satte i stanga etter pause. Men den var kjempestor!

OK, nå vet AaFK hva som venter dem i 1. divisjon. Det blir ingen "walk in the park". Mot Sogndal så det ut som om AaFK løp på piggtråd. Trøsten får være at det kan ikke bli verre enn dette. Spillerne vil lære hverandre å kjenne, og presisjonen MÅ bli mye bedre enn dette.

OG; Vi må forvente at framspillene fra de tre stopperne holdes under fly-høyde. Nå ble det pumpet og polet rett til værs - hva kan man gjøre med slike pasninger?

Det er én dag igjen før vinduet stenger. AaFK trenger en X-faktor. Enten en sentral midtbanespiller med hovmesterblikk, eller en kantspiller som suser mot linja og mater Holmbert Fridjonsson. Eller begge deler!

For dette var ikke godt nok. Men ett poeng mot Sogndal er ett mer enn i fjor, om det kan trøste noen. AaFK har fortsatt ikke tapt.