Nettopp der ser Ap-leder Jonas Gahr Støre ut til å være nå. Han strever desperat med å holde styringa.

Nå har maktkampen slått ut i full fyr, og de sentrale spillerne spiller sitt eget spill. Sjøl om Støre og andre partitopper benekter det, er det noe alle kan se. Den maktkampen kan til sjuende og sist slå tilbake på en partileder som allerede var skadeskutt etter stortingsvalget.

Nå er det alles kamp mot alle – for åpen scene, fraksjonering på høyt plan og en partiledelse som ikke bare spriker, men som også står mot hverandre. Sentralstyremøtet tirsdag var et godt eksempel på det. Nestleder Hadja Tadjik trosset partilederen åpent, og leste høyt fra to av varslene.

I samme møte ga partisekretær Kjersti Stenseng uttrykk for manglende tillit til sekretariatsleder Hans Kristian Amundsen. Og han ble beskyldt for lekkasjer og maktspill i Giske-saka. Samtidig kunne enkelte medier nærmest rapportere direkte fra det lukkede møtet via lekkasjer.

«Det er jeg som er sjefen i denne situasjonen», sa Jonas Gahr Støre etter sentralstyremøtet tirsdag. Nå gjenstår det å se om det er noe som vil gjøre seg godt på CV-en i ettertid. I tillegg er det spesielt at en partileder både må presisere dette og be om sentralstyrets støtte på det.