Lørdag 16.4. svarer lufthavnsjefen på et innlegg i Smp. 11. april der det spørres om metalldetektorportalene på Vigra er stilt inn ekstra følsomme for å irritere hofteopererte. Det er all grunn til å tro at han svarer sant når han skriver at dette ikke er tilfelle; dvs. at de ikke ønsker å irritere hofteopererte.

Når det gjelder følsomheten derimot, er jeg mer skeptisk. Jeg er hyppig flyplassbruker. Som bosatt på Sunnmøre har jeg Vigra som mitt faste utgangspunkt og Gardermoen som vanligste ankomststed. De siste årene har jeg totalt vært innom 15 norske flyplasser – i tillegg til en del utenlandske.

Hva skjer på Vigra nå? Se direktevideo fra flyplassen

Selv på dagsreiser, med akkurat samme bekledning og håndbagasje begge veier, er det typiske at det piper på Vigra, men ikke på Gardermoen (eller Værnes…). Jeg har flere ganger påpekt dette for personalet. Svaret er at de har hørt det før.

Jeg har reist såpass ofte/mye, med nøyaktig samme hendelsesforløp, at det må kunne legges til grunn at forskjellen mellom flyplassene ikke er tilfeldig, men reell og statistisk signifikant.

Å prøve å pynte på opplevelsen ved å vise til hvorfor det er sikkerhetskontroller ved lufthavnene, blir ellers bare for dumt. Det er jo de samme bakenforliggende årsaker i Oslo, København, Kairo, Madrid, Amsterdam, New York.

Gjør som mer enn 26.000 andre - følg smp.no på Facebook