Når jeg så ansiktene og de «påklistrede» smilene til noen av hovedaktørene i oppslag etter oppslag i media, tenker jeg mest på en bruktbilforhandler som forsøker å lure på meg et gammelt vrak til en altfor høy pris.

Jeg vil ikke her bruke spalteplass på tall og prognoser som andre allerede har gjort veldig utførlig, men kun konstatere at dette ikke er troverdig, og at det fremdeles er et krav fra min side om en seriøs og likeverdig utredning av alternativene.

I media har det den senere tid kommet fram opplysninger om feilaktige påstander om priser o.l. for alternativet til Romsdalsaksen, og en tilsynelatende massiv feilinformasjon til flere på Mørebenken både om selve prosjektet og forankringen ute blant folket.

Disse «flere» på Mørebenken bør nå bruke den muligheten som ligger der til å stille spørsmål til informantene om både det ene og andre. Dette er deres mulighet til å gjenopprette tillit blant folket, og legge til rette for tilgivelse. Det er kloke og dyktige mennesker vi her snakker om, og jeg har problemer med å tro at de bevisst ønsker å presse gjennom dette prosjektet på tross av alt det som har kommet fram og den tydelige motstanden i folket.

Jeg tror nok alle må være ærlige og innrømme at det ikke er noen få, men ett massivt flertall, i folket som ikke ønsker Møreaksen! Det tror og håper jeg også stortingsvalget kommer til å vise. Pensjonistpartiet kommer også til å stille liste her i M & R.