Sylvi Listhaug Foto: NTB Scanpix

Flere føler at tiggere er påtrengende. De kommer de med en utslitt kaffekopp utenfor kjøpesentre og butikker, folks hjem, og til og med på enkelte ferjekaier. Mange av tiggerne kommer til Norge på våren og drar hjem på sommeren. Det forteller tiggerne selv.

Fremskrittspartiet mener at det ikke er noen som helst grunn til å tigge i Norge. Det er i hovedsak romfolk som kommer til dette landet for å tigge. Velferdsstaten bygger på grunnleggende verdier om at mennesker i nød skal få hjelp. Hvis disse menneskene virkelig er ute etter å komme seg opp i samfunnet, bør de melde seg hos NAV eller søke arbeid.

NRK dokumentaren «Lykkelandet» viste hvordan tigging i Bergen var et skalkeskjul for kriminelle. Fremskrittspartiet vil ha et nasjonalt tiggeforbud for å få bukt med disse personene som utnytter andre mennesker. Bakmennene driver med prostitusjon, narkotika og menneskesmugling. Dette vil ikke Fremskrittspartiet, i motsetning til de andre partiene, være en del av.

På en fersk undersøkelse viser det at seks av ti nordmenn er for tiggeforbud. Nylig ringte en forskrekket dame inn til Sunnmørspostens «på tråden» og fortalte at hun hadde møtt en tigger inne i sitt eget hjem.

Vi er på lag med folk flest og vil ha et nasjonalt tiggeforbud i Norge. Det vil kun skje med et sterkt Frp etter valget.

Sylvi Listhaug 1.-kandidat Møre og Romsdal Frp

Har du noe på hjertet? Send innlegget ditt til debatt@smp.no.