Fra 1. desember legges Wenaas-butikkene ned, noe som innebærer at flere ansatte også i Ålesund mister jobbene sine. Butikken i Breivika har to og et halvt årsverk, mens det totalt forsvinner rundt 30 årsverk fra klesprodusenten som inntil nylig har gått under navnet Kwintet Norge.

– Bakgrunnen for at vi går til det skrittet å legge ned butikkene, er det som skjer i olje- og gassnæringen. Samtidig har vi slitt med fallende omsetning i butikkene over flere år, og kostnadene med husleie og personal står ikke lengre i stil med hva vi tjener på dette, sier administrerende direktør Lars Tendal i selskapet som inntil nylig har gått under navnet Kwintet Norge.

Gjør som flere enn 23.000 andre - lik smp.no på Facebook

Wenaas ble etablert i Måndalen i Rauma allerede på 1920-tallet, men skiftet i 2011 navn til Kwintet Norge, da de gikk inn i det europeiske konsernet. Etter å ha fått inn betydelig egenkapital fra danske investorer, tar imidlertid selskapet tilbake det tradisjonsrike navnet fra Måndalen for den norske delen av virksomheten - og blir hetende Wenaas Workwear.

Tendal opplyser at de også legger ned et lager de har i Stavanger, men at den delen av virksomheten legges til Måndalen.

– Sånn sett innebærer dette en styrking av Måndalen sin posisjon, forteller han.

Les flere næringslivsnyheter på smp.no

Klesprodusenten har selskapet som Statoil, Aker Kværner og Posten Bring blant sine kunder. Rundt 80-90 prosent av varene leveres ifølge Tendal direkte til kundene. Kwintet Norge omsatte i fjor for 809 millioner kroner, men fikk et negativt resultat før skatt på 7,2 millioner.