- Det er en sterk etterspørsel etter laks i Europa, og markedsbalansen for 2016 forventes å være stram, sier konsernsjef Alf-Helge Aarskog i en børsmelding onsdag morgen.

For Marine Harvest Fish Feed er det rekordresultat, med en operasjonell EBIT på NOK 73 millioner, mot 20 millioner samme kvartal i fjor.

I Norge er fortjenesten per kilo større enn samme kvartal i fjor. Marine Harvest Norway oppnådde en operasjonell EBIT per kg på NOK 10,11 (NOK 9,71) i tredje kvartal.

Synkende i andre land

I Skotland, Canada og Chile er fortjensten mindre. Marine Harvest Scotland og Marine Harvest Canada oppnådde en operasjonell EBIT per kg på henholdsvis NOK 6,14 og NOK 1,36 (NOK 9,95 og NOK 4,70). Marine Harvest Chile oppnådde en operasjonell EBIT per kg på NOK -6,50 i kvartalet (NOK 6,06).

Marine Harvest Group rapporterte driftsinntekter og andre inntekter på 6.910 millioner (6.202 millioner) i tredje kvartal.

Økende problem med lakselus

- Produksjonskostnaden i kvartalet er høy grunnet biologiske utfordringer og negativ valutaeffekt. Økende lakselus-kostnader i Norge er en bekymring. Lakselus er næringens største utfordring. For å bekjempe denne, har Marine Harvest implementert en ny lakselus-strategi, sier Aarskog.