Flere ansatte i Ålesund-selskapet Seaonics er sagt opp, og den kommende tida vil trolig flere miste jobben eller blir permittert.

Etter det smp.no kjenner til, er åtte av de om lag 50 ansatte sagt opp, og fem nye ansatte må trolig gå i løpet av kort tid, i selskapet der Vard-konsernet sitter på 51 prosent av aksjene.

Følg Sunnmørsposten jobb og næringsliv på Facebook

Daglig leder Stig Espeseth vil ikke kommentere tallene, men bekrefter at de kontinuerlig tilpasser organisasjonen etter ordreboka.

Ser utenfor offshore

Selskapet leverer vinsjer, kraner og håndteringsutstyr til ulike typer fartøy. Espeseth forteller at de nå jobber for å skaffe kontrakter i andre marked enn offshore.

Seaonics driver i en del av næringslivet som tynges av oljekrisa. Ifølge en fersk undersøkelse fra Menon Business Economics forventer 40 prosent av de maritime utstyrsleverandørene lavere inntekter neste år.

Oljeprisen: Norske analytikere optimister for neste år

Kjøpte it-bedrift

I sommer kjøpte Seaonics en annen lokal bedrift, ICD Software, som har drevet utvikling av kontrollsystemer til skips- og offshoremarkedet. Omsetningen i dette selskapet har skutt i været de siste årene, men de har slitt med inntjeningen. Likevel har ICD Software blitt kåret til Gaselle-bedrift av Dagens Næringsliv.

Les flere næringslivsnyheter på smp.no