En ny og moderne brannbåt har lenge stått på ønskelista i Bergen.

Mandag kunne kommune og brannvesen endelig sprette sjampanjen da «Sjøbrand» - bygd av Ålesund-firmaet Maritime Partner - ble døpt av gudmor Britt Brattetveit like ved Bryggen.

(saken fortsetter under bildet)

Dåp Gudmor Britt Brattetveit i aksjon under dåpen mandag. Foto: Maritime Partner

Følg Sunnmørsposten jobb og næringsliv på Facebook

– Betydelig løft

Brann- og redningsfartøyet som blir betegnet som en nyskaping - er utrustet for brannslukking, søk- og redning, dykkeroppdrag, samt bistand ved akutt forurensing, ifølge en pressemelding fra leverandøren.

I drift fra årsskiftet

Båten ble påbegynt i september 2014, og ble formelt overlevert den 26. november etter en jomfrutur mellom Ålesund og Bergen, blant annet i tung sjø over Stadt.

Etter en opplæringsperiode vil båten være drift fra årsskiftet.

(saken fortsetter under bildet)

Fra årsskiftet Båten skal tas i bruk av Bergen brannvesen fra årsskiftet Foto: Maritime Partner

Les flere næringslivsnyheter på smp.no

Alusafe 1800 FIFI er designnavnet på båten som har en toppfart på over 30 knop. Båten er 18,4 meter lang og fem meter bred. Den kan ta 12 passasjerer og har et mannskap på to.

Doblet omsetningen

Selskapet som har dobla omsetningen siden 2010, endte i fjor med inntekter på 308 millioner kroner. Samtidig har de klart å levere regnskap med overskudd de siste årene - og endte i fjor opp med et resultat før skatt på drøyt 13 millioner kroner.

Firmaet har også bokført betydelig egenkapital i regnskapene fra fjoråret. 42 millioner kroner utgjør en egenkapitalandel på rundt 28 prosent (se nøkkeltall over til høyre - under om du leser på mobil).