Fredag ettermiddag hadde Herøy-rederiet en børsverdi på 533 millioner kroner. Til sammenligning var Farstad Shipping verdt 505 millioner kroner. Åge Remøy er største eier i Rem Offshore og kan konstatere at han sitter med den eneste offshore supply-aksjen som ikke har stupt i verdi de første kalde ukene av 2016.

Farstad Shipping selger Far Scandia

Rett før nyttår var Rem-aksjen opp i 30 kroner stykke, deretter falt den ned til 29,10 kroner hvor den har blitt. Men det er grunn til å legge til at det har vært svært liten omsetting i denne aksjen. Med andre ord, de aksjonærene som er inne i rederiet sitter stille og vil ikke ta tap.

Det rederiet som virkelig får juling på børsen er Havila Shipping. 4 januar, først dag børsen var åpen etter nyttår, sto Havila aksjen i 2,53 kroner stykke. I løpet av de to første ukene av januar har den falt til 1,72 kroner stykke. Siden nyttår er rederiet blitt 33 prosent mindre verdt og fredag ettermiddag hadde rederiet en børsverdi på kun 54 millioner kroner. Ifølge en oversikt Dagens Næringsliv har laget er Havila nummer to på listen over børsnoterte selskaper med størst verdifall i ukene etter nyttår.

Det at rederiet langt på vei er i mål med en refinansiering av hele virksomheten, ser altså ikke ut til å gjøre inntrykk på investorene på børsen.