Sparebanken Møre rapporterer om et foreløpig årsresultat etter skatt på 503 millioner kroner for 2015. Det er 120 millioner dårligere enn året før, ifølge en børsmelding fra banken torsdag morgen.

Gjør som flere enn 25.000 andre - lik smp.no på Facebook

Ledelsen påpeker samtidig at resultatet i 2014 inneholdt en gevinst fra askjesalg på 94 millioner kroner. I tillegg fikk banken lavere inntekter i 2015 som følge av kurstap på obligasjoner på 51 millioner kroner.

Les også: Må ta tap på oljekrisen (krever abonnement)

Fornøyd banksjef

Resultatet etter skatt for siste kvartal i fjor, endte på 122 millioner kroner, noe som er en svak nedgang fra 127 millioner i tilsvarende kvartal året i forvegen.

Historisk sett er dette likevel et solid resultat, og det er 3. gang banken leverer et årsresultat på over 500 millioner kroner.

Administrerende direktør Olav Arne Fiskerstrand sier seg fornøyd med situasjonen.

– Kostnadseffektiv drift, lave tap og dyktige rådgivere med lokalkunnskap har gitt gode resultater over lang tid. En god soliditet sikrer oss som bank handlefrihet, samtidig som det er en trygghet for kundene i turbulente tide, uttaler han i børsmeldingen.

Les flere næringslivsnyheter på smp.no

Forvalter mer enn 60 milliarder

Kjernekapitalen til Sparebanken Møre økte fra 12 til 14,2 prosent. Samtidig endte egenkapitalrentabiliteten på 10,3 prosent mot 11 prosent i fjor.

Forvaltningskapitalen økte med 6,8 prosent, og endte på 60,1 milliarder kroner ved utgangen av 2015.

Ledelsen vil betale kontant utbytte på 11 kroner og 50 øre per egenkapitalbevis, og foreslår samtidig 115 millioner i samfunnsutbytte. Drøyt halvparten av dette går til idretten lokalt.