Handelsbanken i Ålesund kunne notere en solid vekst for utlånet i fjor, og endte på 5,1 milliarder i forvaltningskapital ved utgangen av året. Det tilsvarer en økning på 12 prosent sammenlignet med året før, opplyser banksjef i Ålesund, Steinar Krøvel, til smp.no.

I tillegg har banken økt sine garantier med rundt 20 prosent, til om lag 550 millioner kroner. En stor andel av dette er retta mot offshore-rederier, men banksjefen sover ikke dårlig om natta av den grunn.

- Vi ser naturlig nok alvorlig på situasjonen til bransjen. De fleste rederiene jobber i dag med å oppnå lettelser i sine forpliktelser. Også vi er i en prosess om dette med våre kunder, forteller Krøvel.

Så langt har banken likevel ikke sett seg nødt til å gjøre nedskrivninger.

Les flere næringslivsnyheter på smp.no

I en tid hvor flere banker har varslet at de stenger lokale kontorer, forsikrer Krøvel at de har tenkt til å bli værende i jugendbyen. Han mener tilstedeværelsen lokalt er en av årsakene til veksten de opplever.

Hovedselskapet er notert på børsen i Stockholm, og sendte tirsdag ut en pressemelding om resultatet for i fjor. Tallene viser at Handelsbanken Norge økte sin forvaltningskapital til 218 milliarder norske kroner. Også det er en økning på 12 prosent.