Det er Thommessen-advokaten Jo Rodin, som også tidligere har gjort større jobber for bankene, melder Dagens Næringsliv.

Per Sævik styreleder

Styret i Havilas Shipping sitter nå i møte for å vurdere vegen videre.  Møtet begynte kl. 10.00 onsdag, men det er foreløpig uklart hvor lenge det varer.

Per Sævik, som er daglig leder for Havila Holding, er hovedaksjonær og styreledeer i det børsnoterte selskapet Havila Shipping. De andre styremedlemmene er Nina Skage, Helge Aarseth, Roger Granheim, Hege Sævik Rabben og Jannicke W. Driveklepp.

I en melding til Oslo børs i ettermiddag, trekker Roger Granheim seg. Grunnen skal være for å unngå en eventuell diskusjon om framtidig interessekonflikt i selskapet.

Ledelsen i Havila har i denne saken valgt å være så åpen som mulig overfor medier.

Ikke støtte

Som kjent har Havila Shipping stoppet alle avdragsinnbetalinger inntil man har fått klarhet i situasjonen etter at de 130 eierne av et usikret obligasjonslån på 502 millioner kroner ikke ga tilstrekkelig støtte til finansieringsplanen som selskapet hadde meislet ut.

- Det er viktig at det sikres en langsiktig løsning for Havila Shipping. Her har bankene, obligasjonseierne og aksjonærene felles interesser, sier Nordeas Shippingsjef Hans Christian Kjelsrud til DN.

- Ikke steil motpart

Joker i redningspakker for offshore Det er stor pågang fra låntakere som vil forhandle om nye betingelser på sine obligasjonslån.

Kenneth Fjeld i Vega Offshore Group, som representerer en gruppe obligasjonseiere i det største lånet, mener ifølge DN at avstemningen blant eierne ikke kan ha kommet overraskende på rederiet.

- Dette gjorde vi det klart allerede 5. februar, da vi ble satt i innsideposisjon, sier Fjeld, som avviser at deltagerne i det usikrede lånet er en steil motpart.

- Vi snakker her om en litt fortvilt gruppe som opplever å ha blitt presentert for forslag til dårlige løsninger, og som ikke i tilstrekkelig grad er blitt lyttet til, sier Fjeld til DN.

Sunnmørsposten er til stede på Mjølstadneset i Herøy, der styremøtet i Havila Shipping har foregått siden i formiddag.