Hofseth Biocare sliter med inntjeningen. Torsdag la de frem resultatet for 2015.

Underskuddet etter finansutgifter og skatt endte på minus 75 millioner kroner, mot minus 67,5 millioner året før.

Likevel har de bestemt seg for å utvide produksjonsanlegget i Midsund for 25 millioner kroner. Hofseth Biocare gjør restråstoff fra fiskeindustrien om til ernæringsprodukter.

Stor etterspørsel

– Det er veldig stor etterspørsel etter protein, vi klarer ikke å levere nok. En utviding må til for å få de volum som vi ønsker, sier adm.dir. Jon Olav Ødegård til Sunnmørsposten.

– Et større volum vil også gjøre at vi får et høgere utbytte på produktene våre. Lavere enhetskost vil gjøre det lettere å tjene penger, sier han.

Gjør som flere enn 25.000 andre - lik smp.no på Facebook

Selskapet inngikk i fjor avtaler om salg blant annet til Kina og Japan. Omsetningen i selskapet var i fjor 55 millioner kroner, mot 19,7 millioner året før.

– Alt skal være ferdig utbygt før juni måned. Vi tror at de store markedene fremover blir Asia, Midtøsten og Europa. Veksten her er ganske sterk fra år til år, sier han.

– Ikke tilfredsstillende

Men resultatene, heller ikke for fjerde kvartal, er de fornøyd med.

– Kvartalstallene er ikke tilfredsstillende. Dette skyldes blant annet nedskrivning av varelager, men markeds- og salgsaktivitetene våre har også vist mindre fremdrift enn vi hadde forventet. Vi gjennomfører nå tiltak for å forbedre dette, sier Jon Olav Ødegård, administrerende direktør i Hofseth BioCare ASA i en børsmelding.

Les flere næringslivsnyheter på smp.no

Selskapet opplyser at de viderefører en sterk satsing på forskning og utvikling av attraktive ferdigprodukter.

– Vi skal i år gjøre flere kliniske undersøkelser i samarbeid med Norges idrettshøgskole. Det går spesielt på effektene for idrettsutøvere, sier Jon Olav Ødegård.