– Sjøen har alltid vært livet for meg. Den gir en egen frihetsfølelse, sier den unge rederen til Sunnmørsposten.

Holberg kommer fra Smøla på Nordmøre, og sjøen har alltid lokket på ham. Bestefaren har vært fiskereder og chief, mens faren er los. Hele familien var med da de investerte i den over 50 år gamle MRF-ferja MS «Aure». Etter tjeneste for Fjord1, var den en periode i jobb med å bringe biler med betong ut til støping av Tresfjordbrua.

MRF-ferje: Den over 50 år gamle MRF-ferja MS «Aure» har fått et nytt liv i tjeneste for familierederiet Holberg Offshore på Smøla.

Ny maskin

– Ferja ble fullstendig renovert i 1988, og hovedmotoren er ei Deutz-maskin som ble montert i 2009. Der er derfor ikke noe å si på den tekniske standen, sier Sindre om ferja de pusset opp før den kom i drift i fjor.

– Eget ferjerederi?

– Nei. Fordelen med ei ferje er at det er stor plass på dekk. Vi har inngått en tre års kontrakt med kristiansundsfirmaet Abys Aqua, som driver servicetjenester innen oppdrett. Det er montert et mekanisk avlusingsanlegg på dekk, og nå gjør den tjeneste langs hele kysten.

Åtte ansatte

– Uten deg som kaptein?

– Jeg må nok vente på sertifikatene mine, jeg som alle andre, men vi har etablert rederiet Holberg Shipping og ansatt åtte personer til å drifte ferja. Jeg har ansvar for dem, ordner med lønn, betaling av utgifter og forhandler om kontrakter. Men med langtidskontrakt er vi i en heldig situasjon.– Og det kombinerer du med jobben som student?

– Ja, det byr på sine utfordringer, men det går greit

Gjør som flere enn 25.000 andre - lik smp.no på Facebook

Jobb på sjøen

– Ser du for deg ei framtid på servicefartøyet?

– Siden jeg drifter rederiet, kan det være sunt å ha en jobb et annet sted. Men på sjøen blir det, understreker Sindre.– Det er kanskje en del rimelige plattform supplyskip med store dekk i markedet for tida?

– Det er nok mange som tenker tanken, men da må den rette båten dukke opp.

– Og hva kostet MS «Aure»?

– Det holder vi kjeft om. Bedriftshemmelighet, smiler Sindre og ser svært fornøyd ut.

Les flere næringslivsnyheter

<strong>MRF-ferje:</strong> Den over 50 år gamle MRF-ferja MS «Aure» har fått et nytt liv i tjeneste for familierederiet Holberg Offshore på Smøla. Foto: Privat