Fiskeridirektoratet er kritiske til hvor lang tid Marine Harvest brukte på å sette i gang gjenfangst etter en lakserømming i Vanylven.  Det var 5. desember 2015 at anslagsvis 2000 oppdrettsfisk rømte fra et oppdrettsanlegg ved Bjørlykkestranda.

Fiskeridirektoratet mener oppdrettsselskapet ikke reagerte raskt nok med å sette ut garn i sjøen, og etterlyser bedre rutiner.

– Når omfanget av rømmingshendelsen er flere tusen rømte laks, burde Marine Harvest iverksatt en mer effektiv gjenfangst på et tidligere tidspunkt, skriver direktoratet i et varsel om pålegg som ble sendt i midten av februar.

Les flere næringslivsnyheter på smp.no

Oppdrettsselskapets folk oppdaget hull i merden i forbindelse med at fisken skulle over i en brønnbåt for avlusinga. I løpet av de neste dagene ble det satt ut 31 garn ulike steder i fjorden, og tillegg til at lokale fiskere gikk over området med flytegarn. Likevel ble det bare fanget 345 laks fram til gjenfangsten opphørte nær tre uker seinere.

Direktoratet ber oppdrettsselskapet ber om at det lages prosedyrer med krav om antall garn som skal settes ut innen gitte tidsfrister. Marine Harvest har svart direktoratet med en beredskapsplan spesielt lagd for Vanylven-anlegget.